ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κ. Προβόπουλος «προβάρει» τα ροζ του ΣΥΡΙΖΑ;

Βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ, έριξε ο παντός καιρού και κυβέρνησης, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος...
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, των στοιχείων 8μήνου του προϋπολογισμού, όπως καταγράφεται πρωτογενές πλεόνασμα 3 δις ευρώ (μαζί με τις επιστροφές κερδών από τις κεντρικές τράπεζες), η ΤτΕ έκανε το θαύμα της.
Με τα δικά της στοιχεία παρουσίασε πρωτογενές έλλειμμα 3,2 δις ευρώ στο 8μηνο έναντι στόχου για έλλειμμα 2,8 δις. Και φυσικά τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και το επικοινωνιακό του επιτελείο πήραν φωτιά. Άλλο που δεν ήθελαν να αμφισβητήσουν ότι το «μαγαζί μαζεύτηκε» και την ευκαιρία τους την έδωσε ο καλοπληρωμένος κ. Προβόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου παρουσιάζεται πρωτογενές έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Τον Αύγουστο, το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 236 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 1,7 δισ. ευρώ που είχε καταγράψει η Κεντρική Τράπεζα τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Τα ταμειακά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2013 παρουσίασαν έλλειμμα 9,041 δισ. ευρώ στο το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης, έναντι ελλείμματος 6,371 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού υποχώρησαν σε 28,7 δισ. ευρώ από 30,593 δισ. ευρώ πέρυσι.
Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε άμεσα και υποστηρίζει πως τα στοιχεία τους με αυτά της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ουσιαστικά τα ίδια και για τη διαφορά του αποτελέσματος που προκύπτει στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού, ανάμεσα στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώνεται ότι στους υπολογισμούς που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνονται οι δαπάνες ύψους περίπου 4.632 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και για αυτό προκύπτει έλλειμμα. Όμως, το ποσό αυτό των 4,6 δισ. ευρώ κατευθύνεται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης και για αυτό δεν πρέπει να υπολογίζεται στην επεξεργασία των στοιχείων που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος.
Βέβαια, η ΤτΕ το αναφέρει αυτό, αλλά με μια υποσημείωση που κανείς δεν θα διάβαζε αν δεν δημιουργούνταν θέμα. Όπως αναφέρει στις υποσημειώσεις της και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, οι δαπάνες που περιλαμβάνονται στο Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυξημένες κατά 4,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Όπως κάνει κάθε μήνα από τις αρχές της χρονιάς. Οι δαπάνες όμως αυτές εξισορροπούνται από την ισόποση μείωση των ανεξόφλητων υποχρεώσεων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Μείωση η οποία όμως δεν εμφανίζεται στον τρόπο που είναι υποχρεωμένη να παρουσιάζει τα στοιχεία η Τράπεζα της Ελλάδος. Αντίθετα η παρουσίαση του συνόλου των στοιχείων της οικονομίας, δηλαδή της Γενικής Κυβέρνησης και όχι μόνο της Κεντρικής Διοίκησης, που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την πραγματικότητα: δηλαδή ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης. Αφού πληρωμές και μείωση υποχρεώσεων εξισορροπούνται.
Επίσης, τα έσοδα που περιλαμβάνονται στο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μειωμένα κατά 1,5 δισ. ευρώ και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τη απόδοση των ελληνικών ομολόγων που μας αποδίδουν οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (Securities Market Programme – SMP). Τα οποία είναι μεν έσοδα του Προϋπολογισμού, αλλά δεν μετρούν για τους στόχους του προγράμματος, όπως
Η εικόνα και οι κακές εντυπώσεις, όμως, έμειναν, όσες κι αν είναι οι εξηγήσεις. Άντε μετά να μην πιστέψουμε ότι ο κ. Προβόπουλος «προβάρει» τα ροζ του ΣΥΡΙΖΑ.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου