ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο σενάριο: Ούτε γενικές εκλογές, ούτε περιφερειακές

Ένα νέο σενάριο που μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα σχετικά με το αν θα γίνουν ή όχι εκλογές, έχει πέσει στο τραπέζι...
Προφανώς είχε συζητηθεί και τις προηγούμενες ημέρες σε κυβερνητικό επίπεδο και είχαν κληθεί συνταγματολόγοι για το θέμα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Ευ. Βενιζέλος ανέλυσε το θέμα με τον πρωθυπουργό σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είπε σήμερα το μεσημέρι: «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές». Κι όταν εννοεί όχι εκλογές ο πρωθυπουργός εννοεί και τις γενικές και τις κάλπες σε κάθε περιφέρεια που παραιτείται χρυσαυγίτης βουλευτής ή αναπληρωματικός του.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; Το Σύνταγμα επιτρέπει τη λειτουργία της Βουλής και με λιγότερους των 300 βουλευτές. Αν, δηλαδή, θεωρηθεί ότι η κίνηση της Χ.Α. είναι καταχρηστική, και ενδεχομένως με την ανάγκη μίας νομοθετικής προσθήκης, μπορεί να αποφευχθεί η διεξαγωγή των αναπληρωματικών εκλογών.
Με τον τρόπο αυτό η Βουλή θα λειτουργεί με 282 βουλευτές, δηλαδή χωρίς τους 18 της Χρυσής Αυγής αν αυτοί επιλέξουν το δρόμο της παραίτησης. Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψη ακόμη και ενδεχόμενη προφυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου και των στελεχών της Οργάνωσης δεν συνεπάγεται την έκπτωσή τους από το βουλευτικό αξίωμα. Αντιθέτως, παραμένουν βουλευτές – αν δεν παραιτηθούν οι ίδιοι φυσικά – μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη τους από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση μπορούν ακόμη και φυλακισμένοι να συμμετάσχουν στις εκλογές.
Θα μπορούσαμε δηλαδή να έχουμε βουλευτές προφυλακισμένους π.χ. για 18 μήνες και η Βουλή να λειτουργεί με 282 ή όσους από τους Χρυσαγίτες επιλέξουν να συνεχίσουν στη Βουλή. Το πρόβλημα εδώ το οποίο απασχολεί πολύ κόσμο είναι πώς είναι δυνατόν μια εγκληματική οργάνωση όπως είναι πλέον η Χρυσή Αυγή, θα μπορεί να είναι και στα έδρανα της Βουλής. Ίσως για το λόγο αυτό τη λύση να τη δώσει η Χρυσή Αυγή δίνοντας εντολή να παραιτηθούν όλοι τους.
Προσέξτε κι αυτό: Σήμερα η κυβέρνηση έχει 154 βουλευτές, μια σχετικά ισχνή πλειοψηφία για τους 300 βουλευτές. Όμως, για 282 βουλευτές μέσα στη Βουλή είναι ισχυρή πλειοψηφία για να κυβερνήσουν χωρίς πρόβλημα και χωρίς να νοιάζεται το Μαξίμου για ενδεχόμενους αντάρτες βουλευτές.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου