ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Φορολογική Ομοιοπαθητική

Με τις υπερβολές, την αβελτηρία, τις διαρκείς αλλαγές, τις ακροβατικές κολοτούμπες, τις αρλούμπες, τις πατάτες, τις παράτες, τα πεσμένα portals,..
τα ανεκδιήγητα λάθη, τις αβλεψίες και το σκληρό κυνηγητό που στο τέλος καταντά ατελέσφορο, οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί κινδυνεύουν να χάσουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας και σοβαρότητας που τους είχαν(;) απομείνει.
Ομοίως, το Υπουργείο Οικονομικών, με τα ηλιθιωδώς λεπτομερή, βλακωδώς οριζόντια, ανηλεώς βαριά και ανεξηγήτως σκληρά εναντίον των ευσυνείδητων φορολογικών υποκειμένων μέτρα του, κινδυνεύει να οδηγήσει πολλούς από αυτούς τους (πρώην) τυπικούς φορολογούμενους σε απόγνωση.
Η απόσταση από την απόγνωση μέχρι την παραίτηση και την προσχώρηση στο τεράστιο στρατόπεδο της ηθελημένης ή αναγκαστικής φορολογικής ανομίας είναι ελάχιστη ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Ο κίνδυνος αυτός είναι πραγματικός και είναι απορίας άξιο που οι φωστήρες του οικονομικού επιτελείου δεν τον «μυρίζονται». Παντού γύρω του βλέπει κανείς πολίτες που διαβάζοντας τις νέες φορολογικές εγκυκλίους, προσπαθώντας μάταια να συνδεθούν με τα ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου, βγαίνοντας από τις εφορίες, λογαριάζοντας ξανά και ξανά τα διαθέσιμα μετρητά για την αποπληρωμή των φόρων και των χαρατσιών που δεν βγαίνουν, στέκονται απελπισμένοι, εξουθενωμένοι, απογοητευμένοι, βαθιά πληγωμένοι στο μεταίχμιο της εξόδου στο φορολογικό «κλαρί».
Εάν παρ’ ελπίδα πάλι, οι ειδήμονες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι γνώστες της κατάστασης που επικρατεί ακόμη και ανάμεσα στους συνεπείς φορολογούμενους, που λίγο λείπει για να τους μετατρέψουν με την φορολογική τους πολιτική σε οπαδούς του δεν πληρώνω – δεν πληρώνω, τότε μονάχα μια εξήγηση χωρεί. Όλα αυτά τα λευκά κολάρα του ΥΠΟΙΚ, είναι ένθερμοι οπαδοί του μεγάλου Ομοιοπαθητικού κ. Βυθούλκα και βάλθηκαν να εφαρμόσουν την ομοιοπαθητική αγωγή του εν λόγω κλάδου της εναλλακτικής ιατρικής και στα πολύ λεπτά και κρίσιμα φορολογικά ζητήματα της οικονομίας μας.
Κατά την εξεζητημένη ομοιοπαθητική θεωρία λοιπόν των εν λόγω φερέλπιδων οικονομικών ομοιοπαθητικών, η φτώχεια θεραπεύεται με χαράτσια, η ανέχεια με οριζόντια φορολόγηση ακινήτων, η ανεργία με εισφορά αλληλεγγύης, η αναδουλειά με το τέλος επιτηδεύματος, η οικονομική στενότητα με μαζική φοροεπιδρομή και γενικότερα ο άδικος φόρος θεραπεύεται με ακόμη βαρύτερο και σκληρότερο φόρο!
Μένει φυσικά να αποδειχθεί αν η θεραπεία που εφαρμόζουν στον βαριά άρρωστο ασθενή που ονομάζεται «Έλλην φορολογούμενος» θα επιτύχει ή το μόνο που θα καταφέρει στο τέλος, είναι από την πολλή ομοιοπαθητική να επέλθει μοιραία η πλήρης ανοσία απέναντι στους φόρους, ακόμη και όσων μέχρι τούτη την ώρα στάθηκαν φορολογικά συνεπείς. Άμεση συνέπεια μιας τέτοιας επικίνδυνης παρενέργειας της εφαρμοζόμενης θεραπείας – φορολογικής πολιτικής θα είναι η κατάρρευση των εσόδων και πιθανότατα η άμεση ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης και συνεπώς και επιπλέον δανειακής σύμβασης.
Θα πρέπει να προσέξουν την φορολογική ομοιοπαθητική εκεί στο ΥΠΟΙΚ, επειδή αν συμβεί κανένα οικονομικό ατύχημα, είναι σίγουρο πως θα μετεξελιχθεί άμεσα σε πολιτικό. Και αν κάτι τέτοιο συμβεί πριν τα Χριστούγεννα ή εν πάσει περιπτώσει πριν η Γερμανία αποκτήσει κανονική κυβέρνηση, τότε πολύ φοβάμαι πως δεν θα υπάρχει κανείς εκεί έξω στον οποίο θα μπορούμε να απευθυνθούμε για να μας σώσει. Και τότε, αλίμονο σε αυτούς που θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση που θα προκύψει.
 
Akenaton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου