ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις βδομάδες άδεια για «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο της αριστερής χειρός»..

Η κυβέρνηση, για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση αποφάσισε να ασχοληθεί με τη χορήγηση αδειών στο δημόσιο τομέα...
Πως δηλαδή λείπουν κάθε χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι λαμβάνοντας αναρρωτικές ή άλλες άδειες, αλλά που συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά και με το νόμο, όταν χιλιάδες νέοι δεν έχουν δουλειά.
Προφανώς υπάρχουν άρρωστοι, προβληματικοί, με πραγματικές ανάγκες για να πάρουν άδειες. Όμως, δεν μπορεί κανείς να ανεχθεί την επαναλαμβανόμενη… ασθένεια ή ορισμένες προφάσεις που προβάλλουν όσοι θέλουν να μη δουλεύουν. Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί αυτοί.
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι υπάλληλος του υπουργείου Υγείας πήρε τρεις εβδομάδες αναρρωτική άδεια γιατί το μεσαίο δάκτυλο του αριστερού του χεριού… εκτινασσόταν και προφανώς δεν μπορούσε να κυκλοφορεί στους διαδρόμους του υπουργείου με παρατεταμένο δάχτυλο. Στον συγκεκριμένο υπάλληλο είχε χορηγηθεί η ανάλογη ιατρική γνωμάτευση από γιατρό του νοσοκομείου Λαρίσης ο οποίος σημείωνε σε αυτή ότι αφού τον εξέτασε διέγνωσε ότι πάσχει από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο της αριστερής χειρός».
Είναι απίστευτο περιστατικό, ίσως και μοναδικό, όμως, σίγουρα όλοι μας έχουμε και κάποιον γνωστό που έκανε χρήση αναρρωτικών αδειών με ψεύτικες ασθένειες. Μόνο να δείτε τι γίνεται κάθε Σεπτέμβρη στα σχολεία και θα καταλάβετε. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, φεύγουν από τις θέσεις τους και πρέπει να αντικατασταθούν από αναπληρωτές. Οι γυναίκες που είναι έγκυες πηγαίνουν στους γιατρούς τους, τους γράφουν «επαπειλούμενη κύηση», λείπουν 1-2 χρόνια και όλα καλά.
Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που εξασφαλίζουν σχεδόν… τρελόχαρτα και φεύγουν για το σπίτι, υπό την ανοχή της υπηρεσίας. Για να μη μιλήσουμε για δήθεν ασθένειες σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου που αν κάποιος τις ήλεγχε θα έφριττε.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να ελέγξει τις άδειες, να ερευνήσει πώς δίνονται, να πιάσει πιθανά κυκλώματα γιατρών που δίνουν χαρτιά έναντι αμοιβής. Αν πράγματι υπάρχει πολιτική βούληση για σύγκρουση με αυτή την άρρωστη κατάσταση, κι αν γίνει με ορθό τρόπο, θα είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση. Έστω κι αν κάποιοι ξεβολευτούν.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου