ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απεργίες προχωρούν οι καθηγητές

Ιδιαίτερα θερμός αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβριος στην Παιδεία, μετά τις αποφάσεις των τοπικών ΕΛΜΕ των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν σε πενθήμερες..
επαναλαμβανόμενες απεργίες στα γυμνάσια και λύκεια που θα ξεκινήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγα μόνο 24ωρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα η απόφαση της ΟΛΜΕ ενώ σε απεργίες προσανατολίζονται και οι δάσκαλοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Η διαθεσιμότητα και οι ελλείψεις που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν στα σχολεία, είναι οι βασικές αιτίες των κινητοποιήσεων που σημειωτέον καθοδηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν την πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ. Δεν είναι κακό αυτό, οι καθηγητές ψήφισαν όπως ήθελαν. Ψήφισαν σύγκρουση με την κυβέρνηση η οποία ήταν αναμενόμενη.
Από εδώ και στο εξής οι ευθύνες πέφτουν στους εκπαιδευτικούς που αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στα σχολεία. Αλλά το μπαλάκι πέφτει πλέον και στο υπουργείο Παιδείας που έχει διαμηνύσει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης επανέρχεται λίγους μόνο μήνες από τις πανελλαδικές εκλογές όπου, προκειμένου να μη γίνουν η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην απόφαση της επιστράτευσης.
Ασφαλώς τα σχολεία έχουν πολλά προβλήματα. Η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα, σαρώνει και την Παιδεία. Λείπουν κονδύλια, λείπουν εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες. Όπως δύσκολη είναι η κατάσταση στην υπόλοιπη κοινωνία έτσι και στα σχολεία μας.
Όμως, τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, η Παιδεία συνέχισε να λειτουργεί. Με αυταπάρνηση πολλών εκπαιδευτικών και με τη βοήθεια των γονέων που έχουν αρχίσει να μαζεύονται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, οι σχολικές χρονιές βγαίνουν. Είναι σίγουρα καλύτερα τα πράγματα από τον μηδενισμό που επιλέγουν οι σκληροί συνδικαλιστές με πρώτο – πρώτο τον Θέμη Κοτσυφάκη, άξιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύαμε όσα λένε οι μονίμως μπαρουτοκαπνισμένοι συνδικαλιστές, τότε δε θα υπήρχε χώρα. Όμως, και η χώρα υπάρχει, και τα σχολεία υπάρχουν και η πατρίδα στέκεται στα πόδια της.
Αν, λοιπόν, η ΟΛΜΕ επιμείνει σε τυφλές συγκρούσεις και φέρει ξανά την κοινωνία απέναντί της θα έχει χάσει πολύ περισσότερα απ’ όσα μικροπολιτικά οφέλη νομίζει ότι θα κερδίσει. Αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, που θα ηγηθεί της πορείας στη ΔΕΘ, θέλουν τη μετωπική σύγκρουση, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πιστεύουν ότι έτσι θα ρίξουν την κυβέρνηση κι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε όλα τα μέτωπα. Ποιος θα ηττηθεί από αυτή τη λογική θα το δούμε σύντομα.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου