ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αλέξανδρος Αβρανάς: Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του σκηνοθέτη που τον «έθαψε» η Ελλάδα αλλά θριάμβευσε στη Βενετία!

Εκτός από τις εντυπώσεις και τις καλύτερες κριτικές, απέσπασε και τέσσερα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας,.. τα δύο εκ των οποίων είναι τα πιο σημαντικά που έχει λάβει ελληνική ταινία εδώ και πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη διοργάνωση...

Ο λόγος για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά, «Miss Violence», η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας με τον ηθοποιό Θέμη Πάνου.

Σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες και να σκεφτείτε ότι ο σκηνοθέτης πέρα από την καλή δουλειά που έκανε, χρειάστηκε να ξεπεράσει εμπόδια και απογοητεύσεις, αφού η πρώτη του ταινία με τίτλο «Without», γυρισμένη πριν από πέντε χρόνια, αν και τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, δεν προβλήθηκε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Μια ένωση σκηνοθετών και δημιουργών, οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην επιτραπεί η προβολή της ταινίας, ούτε η κυκλοφορία της σε dvd!

Παρά ταύτα, ο Αλέξανδρος Αβρανάς προχώρησε κάνοντας και τη δεύτερη ταινία του, την έστειλε στη Βενετία, η ταινία καταλήγει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και λίγες εβδομάδες μετά, η ταινία διακρίνεται με τέσσερα βραβεία, συναγωνιζόμενη ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών όπως των Τέρι Γκίλιαμ, Τζιάνι Αμέλιο, Στίβεν Φρίαρς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου