ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι νέες ρυθμίσεις για τους μετανάστες

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο και οι διαδικασίες για τη νόμιμη είσοδο και διαμονή στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών...
Το σχέδιο Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, που αποτελεί ένα ενιαίο νομοθετικό κείμενο 140 άρθρων, παρουσιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη (12.09.2013) από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών, με επικεφαλής τον υπουργό κ. Γιάννη Μιχελάκη και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πέρα από το ότι κωδικοποιήθηκε η μεταναστευτική νομοθεσία -σήμερα υπάρχουν 20 νόμοι, 6 προεδρικά διατάγματα, και 42 άλλες κανονιστικές πράξεις-, αναπροσαρμόζεται η «φιλοσοφία» του θεσμικού πλαισίου. Οι διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ισορροπούν ανάμεσα στην αυστηροποίηση των όρων χορήγησης ιθαγένειας, κυρίως για τους ενήλικους αλλοδαπούς, και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση αδείας επί μακρόν διαμενόντων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει τους κατόχους μακρόχρονων εθνικών αδειών διαμονής (άδειες διαμονής δεκαετούς και αόριστης διάρκειας) να τις μετατρέψουν σε Άδειες επί μακρόν διαμένοντος. Η συγκεκριμένη άδεια δίνει και τη δυνατότητα σε όσους πολίτες τρίτων χωρών το επιθυμούν, να κάνουν χρήση του δικαιώματος της κινητικότητας και να μεταβούν σε άλλα κράτη – μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα, προβλέπεται και η μετάπτωση σε τριετές καθεστώς διαμονής, για τους κατόχους μακρόχρονων εθνικών αδειών, που δεν πληρούν τα κριτήρια μετάβασης στο καθεστώς της άδειας επί μακρόν διαμένοντος.

Στα παιδιά μεταναστών, τα οποία έχουν γεννηθεί ή έχουν μεγαλώσει στη χώρα, έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα, παρέχονται τα δικαιώματα του επί μακρόν διαμένοντος εντός της ελληνικής επικρατείας και μειώνεται η γραφειοκρατία ως προς την ανανέωση των αδειών τους. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση θα προβάλλει ότι αποφεύγει να ζητούν ιθαγένεια μόνον για τα δικαιώματα που τους παρέχει η απόκτηση της.

Στις νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων... Διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου