ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αντιδράσεις των κομμάτων για την δολοφονία στο Κερατσίνι

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση..
για τη στυγερή δολοφονία του τριαντατετράχρονου στο Κερατσίνι,:
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας από συμμορίτικη ομάδα και δράστη που ομολογεί ότι είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ναζιστικής αντίληψης του μίσους που εκτρέφει και προωθεί η Χρυσή Αυγή και οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα.
Αυτή την ώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ομαλότητας».
Τη «βαθύτατη οδύνη» του για την απώλεια της ζωής του 34χρονου Παύλου Φύσσα εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, διαμηνύοντας ότι η Πολιτεία δεν θα μείνει απαθής απέναντι στη δολοφονία.
«Είμαι συγκλονισμένος από το γεγονός και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων», τόνισε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα στο Μελιγαλά, η χθεσινή απαξίωση του Κοινοβουλίου και η αποτρόπαια δολοφονία στο Κερατσίνι από δράστη προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, κατά δήλωση του ίδιου, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε μάλιστα νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με το τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας, διευκρινίζοντας ότι θα θέσει τη ρύθμιση σε δημόσιο διάλογο τις προσεχείς ημέρες.
Απηύθυνε τέλος έκκληση στις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις και στους απλούς πολίτες να συναποφασίσουν οριστικά ότι ούτε η κοινωνία, ούτε η Πολιτεία θα αποδεχτούν πράξεις και πρακτικές που υπονομεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υπόκοσμου στην πολιτική ζωή.
Τη δολοφονική ενέργεια στην Αμφιάλη καταδίκασαν εξάλλου όλα τα κόμματα κατά την συζήτηση στη Βουλή, ενώ ζήτησαν ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου επεσήμανε: «Τον τελευταίο καιρό οι εισαγγελικές και προανακριτικές αρχές έχουν πάρει εντολή να ενεργήσουν με ταχύτητα και αυτό γίνεται. Ωστόσο στο παρελθόν η σπουδή στην συλλογή του ανακριτικού και προανακριτικού υλικού οδηγούσε να είναι ατελές το συλλεγόμενο αντικείμενο με αποτέλεσμα να αθωώνονται λόγω αμφιβολιών».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης επεσήμανε πως «όταν οργανωμένα σύνολα ενώνονται για να διαπράττουν εγκλήματα ή πλημμελήματα, αυτό λέγεται εγκληματική οργάνωση». «Ποια άλλη χρεία έχει η δικαιοσύνη για να επιληφθεί; Διότι αλλιώς απλώς παρακολουθούμε», παρατήρησε ο Μ. Βορίδης σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα, όπως η αντιμετώπιση μέσα σε πολιτικά πλαίσια μίας ιδεολογίας εναντίον μίας άλλης ιδεολογίας, αλλά «η αντιμετώπιση όμως ανθρώπων που συστηματικά βιαιοπραγούν και προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεννά και ζητήματα για τα οποία πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας που συμπράττουν η Χ.Α. και ακροδεξιοί παρακρατικοί μηχανισμοί, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, υπενθυμίζοντας ότι η χθεσινή δολοφονία ήρθε μετά τα γεγονότα στο Πέραμα και τον Μελιγαλά από τα οποία απουσίαζε η αστυνομία.
«Υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί με την ανιστόρητη επικίνδυνη ακραία λογική των δύο άκρων επιδιώκει να ταυτίσει την παράταξη του Γλέζου με την παράταξη των υμνητών του Χίτλερ, τους θύτες με τα θύματα», εκτίμησε ο Δ. Παπαδημούλης, ζητώντας «οι δράστες να συλληφθούν και να σαπίσουν στη φυλακή». «Ο φασισμός θα απομονωθεί και θα συντριβεί με δημοκρατία, για τη δημοκρατία», είπε και κατέληξε με την προτροπή «να σταματήσει η ανοχή, η ατιμωρησία και οι τρομακτικές καθυστερήσεις τις δίκες μελών της Χρυσής Αυγής».
«Υπάρχει εύκολα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν κάτω από διάφορους μανδύες συμμορίες», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος καλώντας την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει και να φέρει νέο νομοθετικό πλαίσιο.
«Ακούμε τα τύμπανα που πλησιάζουν. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα ως επικινδυνότατα, για τη δημοκρατία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος δηλώνοντας ότι «αγωνιούμε και επαφιόμαστε στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
«Είχαμε ζητήσει να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αλλά η κυβέρνηση εθελοτυφλούσε», υπενθύμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι «ακόμα στη χώρα δεν έχει ηχήσει συναγερμός και γι’ αυτό δυστυχώς την ευθύνη την έχουν οι δυνάμεις που τείνουν να κυριαρχήσουν στον τόπο».
«Ο εγκληματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής χτυπά εργατικές συνοικίες», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τονίζοντας ότι «αποδεικνύουν ότι είναι ο βραχίονας του κεφαλαίου» και ότι στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν. «Ένας δρόμος υπάρχει μαζική λαϊκή κινητοποίηση για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει το απόγευμα στο Κερατσίνι.
Με ανακοίνωσή της, πάντως, η Χρυσή Αυγή διέψευσε κατηγορηματικά  τα περί εμπλοκής της στο φονικό και προανήγγειλε  προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ’ οινοδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες».
«Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου