ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ…

Η εργασία σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.

Ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α. Γιάννης Μανιάτης παραβρέθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Σεπτεμβρίου σε Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας στο Λονδίνο..
 
 Εκεί συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στις εργασίες του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου για το επίκαιρο ζήτημα των ενεργειακών εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο “Energy Developments in South-East Mediterranean”, που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο (HellenicCentre).


Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους εταιριών ερευνών Υδρογονανθράκων, καθώς και με στελέχη του British Safety Council, για θέματα υγιεινής και ασφαλείας εργαζομένων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης Υδρογονανθράκων. Το Βρετανικό Συμβούλιο Ασφάλειας (British Safety Council), είναι ένας αναγνωρισμένος Οργανισμός που ιδρύθηκε από τον James Tye το 1957. Είναι ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς για την Υγεία και την Ασφάλεια παγκοσμίως, στον οποίο συμμετέχουν κυρίως εταιρείες. Ο οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως.

Το σύνθημα του BSC είναι   «Κανένας τραυματισμός ή ασθένεια στην εργασία!»

Πιστεύουμε ότι ο υπουργός Π.Ε.Κ.Α. είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την επικινδυνότητα της εργασίας σε εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου, καθώς και για την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που απαιτείται ώστε η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου να γίνεται υπό ασφαλείς συνθήκες, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους, όσο και για το περιβάλλον.

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ


Το δηλητηριώδες υδρόθειο (H2S) που περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο αργό πετρέλαιο, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους εργαζόμενους, αφού η παραμικρή διαρροή μπορεί να προκαλέσει άμεσα το θάνατο σε όσους εργάζονται σε κοντινή απόσταση. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι φέρουν συνεχώς μαζί τους ατομική αναπνευστική συσκευή, για την ορθή χρήση της οποίας εκπαιδεύονται συνεχώς με ασκήσεις ετοιμότητας και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Κανένας δεν επιτρέπεται να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις εξόρυξης χωρίς να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος κατά την εργασία, είναι η ενδεχόμενη υψηλή περιεκτικότητα του αέρα σε εκρηκτικά μίγματα. Ανά πάσα στιγμή, με την παραμικρή σπίθα, μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά με απρόσμενα αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στις εξέδρες άντλησης πετρελαίου & αερίου "κάθονται πάνω σε μια βόμβα", όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό!

Από την ετήσια άσκηση εκπαίδευσης σε περιστατικό φωτιάς

Θεωρείται αυτονόητο ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα λάθη δεν συγχωρούνται, γι’αυτό και οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται συνεχώς βάσει προγράμματος που περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.


Εκτός των άλλων, οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL έρχονται καθημερινά σε επαφή με τοξικά χημικά, τεράστιες μηχανές άντλησης & συμπίεσης νερού και αερίου, με τεράστιες πιέσεις και θερμοκρασίες. Μεγέθη που δύνανται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες σε περίπτωση ατυχήματος ή απροσεξίας. Για τους παραπάνω λόγους, οι εξειδικευμένοι τεχνικοί και χειριστές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και εργάζονται με απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή στο αντικείμενο που έχουν εκπαιδευτεί.

Για τους εργαζόμενους στις εξέδρες άντλησης, ένας επιπρόσθετος κίνδυνος είναι η θάλασσα. Με συνθήκες παγετού, κακοκαιρίας και θυελλωδών ανέμων, καλούνται να εκτελέσουν την εργασία τους όπως και πριν, με απόλυτη προσοχή και ασφάλεια.

Η πλατφόρμα Α αντιμέτωπη με Νοτιά 7 βαθμών της κλίμακας Beaufort


Οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL για περισσότερα από 30 χρόνια, αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας, εξειδίκευσης και εκπαίδευσης ώστε να διασφαλίζεται στο ακέραιο η ΑΣΦΑΛΕΙΑ στην εργασία και η διατήρηση του άριστου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ αποτυπώματος των εγκαταστάσεων. Ως οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ εργαζόμενοι στην Ελλάδα σε εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Η τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτουν, τους καθιστά "θεματοφύλακες" του εθνικού ορυκτού πλούτου και πολύτιμο "blue chip" στο μελλοντικό χρηματιστήριο των ελληνικών υδρογονανθράκων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου