ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κοιμάσαι αλλά δεν ονειρεύεσαι; Δες πώς θα κάνεις τα όνειρα να επιστρέψουν στη ζωή σου

Το άγχος και οι υποχρεώσεις έχουν απομακρύνει τα όνειρά από τη ζωή μας. Δείτε πώς μπορείτε να τα ξαναφέρετε πίσω..

Κορυφαίοι ειδικοί προτείνουν λύσεις για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα όνειρά μας αλλά και να ξεκουραζόμαστε πραγματικά με έναν χαλαρωτικό ύπνο.

1. Περιορίστε την έκθεσή σας στο τεχνητό φως. Η υπερέκθεση στο φως τη νύχτα καταστέλλει την μελατονίνη και μέσω αυτής τα όνειρα. Ο αποκλεισμός του φωτός αφορά ακόμη και τις οθόνες τηλεόρασης που επηρεάζουν και αυτές τον κιρκάδιο ρυθμό.

2. Ετοιμαστείτε για ύπνο. Μετά από μια γεμάτη μέρα είναι φυσιολογικό το μαυλό μας να χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στους χαλαρούς ρυθμούς της νύχτας. Αδειάστε τη σκέψη σας πριν πέσετε για ύπνο χαλαρώνοντας για 15’ χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα και προσπαθήστε να καθιερώσετε ένα μικρό τελετουργικό πριν ξαπλώσετε. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και ειδικό σε θέματα ύπνου Τζέφρι Τόμσον «μια μικρή «ρουτίνα» πριν τον ύπνο κάνει τη χαλάρωση ευκολότερη υπόθεση».

3. «Οι αναπνοές της γιόγκα μπορούν να μειώσουν το στρες και να βελτιώσουν την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου, δημιουργώντας πιο εύφορο έδαφος για όνειρα», υποστηρίζει μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

4. Δείτε τα όνειρα ως ένα είδος ψυχολογικού στρέτσινγκ. Μην φοβάστε να δείτε σε αυτά τις ψυχολογικές τους προεκτάσεις και πάρτε το μήνυμα που θέλουν να σας δώσουν χωρίς να μπλέκεστε στις λεπτομέρειές τους.

5. Μερικές διατάσεις πριν τον ύπνο μπορούν να σας κάνουν να αποβάλετε την ένταση και να χαλαρώσετε το μυαλό σας ώστε να προετοιμαστεί για τα όνειρα, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

6. «Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σηκωθείτε από το κρεβάτι». Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει ο Στα Μπιρ Κάλσα, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ που εξηγεί πως «όταν πιέζουμε τον εαυτό μας να κοιμηθεί δημιουργούμε μια αρνητική εικόνα για το κρεβάτι στο μυαλό μας κάνοντας τη χαλάρωση αλλά και τα όνειρα δυσκολότερη υπόθεση.

7. «Ένας μικρός υπνάκος νωρίς το μεσημέρι όχι μόνο δεν θα μας στερήσει τον βραδινό ύπνο αλλά θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα και με περισσότερα όνειρα κατά τη διάρκεια της νύχτας», υποστηρίζει ο Ντέιβιντ Νιουμπάουερ, διευθυντής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου Τζον Χοπκινς.

8. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ονείρων και συζητήστε τα με την οικογένεια και τους φίλους σας. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνετε τη θέση που τους αξίζει στην πραγματικότητά σας.

9. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μην ντρέπονται να μοιραστούν τις νυχτερινές τους περιπέτειες.

10. Προσπαθήστε να ενισχύσετε την αίσθηση ότι ονειρεύεστε όταν αυτό συμβαίνει. 

Αniwthoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου