ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οδηγός «επιβίωσης» για πρωτοετείς φοιτητές

Με τον οδηγό … επιβίωσης ανά χείρας, οι πρωτοετείς φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης..
(ΑΠΘ) προσπαθούν να ανακαλύψουν το νέο κόσμο τους – αυτόν του πανεπιστημίου – και να μάθουν ό,τι χρειάζονται για να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα.
Ο οδηγός, που διατίθεται σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, αλλά και μέσω της εφαρμογής (application) για «έξυπνα» κινητά, βοηθούν τα «πρωτάκια» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να κάνουν τα πρώτα τους «βήματα» στο πανεπιστήμιο αλλά και την πόλη.
Ο οδηγός επιβίωσης, που φέτος γιόρτασε τα δεύτερα «γενέθλιά» του, εκδίδεται από το Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ κι, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος Ελένη Χρυσοβελίδου, κυκλοφορούν περίπου 6000 τέτοια «βιβλιαράκια» – με πολύ χαμηλό κόστος – και διανέμονται σε όλους τους πρωτοετείς.
Η έντυπη μορφή του οδηγού αποτελείται από 32 καρτέλες ενωμένες με τέτοιο τρόπο που διευκολύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να προσθέτουν ή να αφαιρούν τις πληροφορίες που χρειάζονται.
Στην ηλεκτρονική μορφή του, ο οδηγός καλωσορίζει – μέσω μηνύματος του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου και των αναπληρωτών πρυτάνεων Γιάννη Παντή, Δέσπως Λιάλιου και Σοφίας Κουϊδου/Ανδρέου – τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και τους «συστήνει» το ΑΠΘ, τις σχολές και τα τμήματα, τους φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και στο γυμναστήριο, τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού πανεπιστημίου/on line βιβλιοθήκες, τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής γραμματείας,το γραφείο συνηγόρου φοιτητή, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και την πόλη.
Αφού, λοιπόν, οι πρωτοετείς «εντοπίσουν» την πανεπιστημιούπολη, ενημερώνονται για χρήσιμες διευθύνσεις στην πόλη (ΚΕΠ, Δήμος Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΛΤΑ), αλλά και για εξίσου χρήσιμες πληροφορίες του ΑΠΘ (τηλεφωνικό κέντρο, διεύθυνση ιστοσελίδας, την εφαρμογή ΑΠΘ Mobile κ.α.).
Στον ίδιο οδηγό, η θεματική ενότητα «e-Ενοικιάζεται» δίνει πληροφορίες για τις φοιτητικές εστίες (δικαιολογητικά που απαιτούνται), την ηλεκτρονική βάση ενοικιαζόμενων σπιτιών, τον κατάλογο των μεσιτών της Θεσσαλονίκης και το στεγαστικό επίδομα.
Επειδή δε, το «κυνήγι» εύρεσης στέγης «γράφει» πολλά χιλιόμετρα στα … κοντέρ των φοιτητών, ακολουθεί η ώρα του φαγητού, με τον οδηγό να δίνει πληροφορίες για την πανεπιστημιακή φοιτητική λέσχη και τη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων ΑΠΘ.
Για τη μετακίνηση των φοιτητών, ο οδηγός επιβίωσης παρέχει πληροφορίες για όλα τα μέσα μεταφοράς (αυτοκίνητο, ενοικίαση ποδηλάτων ΑΠΘ, ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, Αερολιμένας Μακεδονία, λιμάνι, ταξί).
Από τον οδηγό, οι φοιτητές πληροφορούνται για τη...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου