ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Kύμα μεταναστών από την Συρία απειλεί την Ελλάδα

Αντιμέτωπη με έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και έχοντας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει πλεονέκτημά της το..
πρόβλημα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο κίνδυνος αυτός λέγεται «νέο κύμα προσφύγων» που θα προέλθουν από τη Συρία, ειδικά αν γίνει επίθεση από τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο αριθμός των καταγεγραμμένων σύρων προσφύγων ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, ενώ πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στα 230.671 άτομα.

Το μεγαλύτερο μέρος έχει διαφύγει στο Λίβανο, ο οποίος έχει καταλήξει να έχει έναν Σύριο για κάθε έξι. Το 1,8 εκατομμύριο πέρασε τα σύνορα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπατης Αρμοστείας. Στον αριθμό των 2 εκατομμυρίων προσφύγων περιλαμβάνονται άτομα που έχουν καταγραφεί ή αναμένουν να καταγραφούν ως πρόσφυγες. Η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, ο Λίβανος και η Τουρκία είναι οι βασικές χώρες υποδοχής της πλειοψηφίας των σύρων προσφύγων. Το 52% αποτελείται από παιδιά κάτω των 17 ετών.

Η Υπατη Αρμοστεία υπενθυμίζει ότι 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της Συρίας. Το σύνολο των προσφύγων εντός και εκτός Συρίας ανέρχεται σε 6 εκατομμύρια, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο σε καμία χώρα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι Σύριοι πρόσφυγες αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για την Ελλάδα, καθώς ούτε τα θαλάσσια σύνορα μπορούν να ελέγχονται συνεχώς, ενώ και η Τουρκία, εσκεμμένα είναι ξέφραγο αμπέλι. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των προσφύγων από την ταλαίπωρη Συρία θα κατευθυνθεί και προς την Ελλάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η κυβέρνηση είναι πολύ ανήσυχη από ένα πιθανό νέο κύμα μεταναστών που θα θελήσουν να μπουν στα ελληνικά σύνορα. Και πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι με τους Ευρωπαίου. Είναι αδύνατο η Ελλάδα να υποδεχθεί τόσες εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και η υπόλοιπη Ευρώπη να νίπτει τας χείρας της. Και είναι φανερό ότι η ΕΕ δεν έχει ούτε ένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, αφού έχει βρει τα κορόιδα, Ελληνες και Ιταλούς.

Η Ε.Ε. στερείται μίας σαφούς και επαρκούς θέσης γύρω από το πρόβλημα της μετανάστευσης, επεσήμανε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα και προειδοποίησε πως η κατάσταση είναι δυνατόν να επιδεινωθεί σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία.

«Αναμένω ότι η συριακή κρίση ενδέχεται να επιδεινώσει το πρόβλημα της μετανάστευσης», δήλωσε ο Λέτα και πρόσθεσε.

«Όπως πάντα, η Ιταλία θα αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης, όμως υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα», επεσήμανε ο Λέτα, προαναγγέλλοντας πως όταν η Ρώμη θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε., το β’ εξάμηνο του 2014, θα προτάξει το θέμα στους στόχους της προκειμένου να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση των Ευρωπαίων.

Είναι, λοιπόν μεγάλη ευκαιρία και για την Ελλάδα που αναλαμβάνει την προεδρία τον Ιανουάριο, σε συνεννόηση με τους Ιταλούς, να προχωρήσει σε μια διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό και σε μοίρασμα των ευθυνών για το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουν αφήσει εν μέσω κρίσης μια χώρα χρεοκοπημένη, μόνη της να παλεύει να τα βγάλει πέρα με τους λαθρομετανάστες. Πρέπει άμεσα να βρεθεί πανευρωπαϊκή λύση. Η Ελλάδα δεν είναι ο μουτζούρης της Ευρώπης.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου