ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

O A. Τσίπρας χάνει τους συμμάχους του

Πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση (με απόλυτη πλειοψηφία όπως είπε και ο ονειροπόλος Αλέξης) και ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τους συμμάχους του...
Θα θυμάστε πριν μερικούς μήνες που στην Αθήνα είχε έρθει ο επικεφαλής του Die Linke (του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς), Μπερντ Ρίξινγκερ. Τότε μαζί με τον κ. Τσίπρα είχαν κάνει δηλώσεις για τη μεγάλη ευρωπαϊκή αριστερά και είχαν πάει και σε διαδήλωση βγάζοντας φωτογραφίες από την… κοινή τους προσπάθεια να νικήσουν τον καπιταλισμό. Γράφαμε τότε πως αν αυτοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα συνομιλεί ο Τσίπρας όταν γίνει πρωθυπουργός τότε… ζήτω που καήκαμε.
Ο… ισχυρός αυτό σύμμαχος του κ. Τσίπρα, λοιπόν, τον «άδειασε» κανονικά στα δύσκολα. Ο κ. Ρίξινγκερ με δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt απέρριψε την αξίωση του κ. Τσίπρα να επιστρέψει η Γερμανία το κατοχικό δάνειο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάζουμε μαζί στο μέλλον και όχι το παρελθόν».
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μ. Γλέζο έχουν σηκώσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου κι έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτε σ’ αυτό το θέμα, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει όλες οι νομικές και διπλωματικές κινήσεις επί τούτου. Διότι, ειδικά για το κατοχικό δάνειο η Ελλάδα έχει πέρα για πέρα δίκιο κι αν υπολογιστεί ότι τα 3,5 δις που δόθηκαν τότε κοστολογούνται σήμερα σε 40 δις αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς σημαίνει.
Αν, όμως, ο κ. Τσίπρας τρώει «πόρτα» από τους φίλους του γι’ αυτό το θέμα, τότε τι θα φάει όταν πάει στη Γερμανία ως πρωθυπουργός να μιλήσει για μονομερή διαγραφή χρέους; Θα φάει πολύ ξύλο απλά.
Ερωτώμενος στη ΔΕΘ για την εξέλιξη αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να αιφνιδιάζεται και είπε ότι η επίσημη θέση του όμορου γερμανικού κόμματος είναι άλλη και ότι με βάση αυτή κινείται και πορεύεται στην στρατηγική των συμμαχιών του και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά, άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου