ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

O Τσίπρας αναλαμβάνει… τσάρος της οικονομίας!

Ο Τσίπρας προσχώρησε στην… κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν κάνουμε πλάκα, διότι αν διαβάσετε τι είπε στην αυστριακή εφημερίδα..
«Ντερ Στάνταρντ» θα νομίσετε ότι τα λέει υπουργός της κυβέρνησης, ο Στουρνάρας ίσως, ακόμη και ο ίδιος ο Σαμαράς.
Ξέχασε την προ μιας εβδομάδας συνέντευξή του στη ΔΕΘ και απέδειξε για ακόμη μια φορά πως άλλα λέει στην Ελλάδα για εσωτερική κατανάλωση κι άλλη στο εξωτερικό.
Ξέχασε στη συνέντευξή του να μιλήσει για μονομερή διαγραφή του χρέους, δεν είπε κουβέντα για τον τσαμπουκά που θα κάνει μόλις γίνει πρωθυπουργός και ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Ούτε καν μια κακή κουβέντα για τους δανειστές δεν είπε.
Αντιθέτως μίλησε αορίστως περί αναδιάρθρωσης. Είπε συγκεκριμένα: «Η λύση για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης». Μη μου πείτε: τα ίδια δε λέει και ο πρωθυπουργός;

Όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας «η αντίθεσή μας κατά των προγραμμάτων λιτότητας, έγκειται στο ότι αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το αντίθετο από εκείνο που έπρεπε να έχουν και η λύση για την Ελλάδα δεν είναι νέα δάνεια, με τα οποία θα πληρωθούν παλιά δάνεια -κάτι που ανεβάζει μόνον στα ύψη το χρέος και εμποδίζει την πρόσβαση στις αγορές».
Ακριβώς αυτά δεν προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση; Ο Στουρνάρας προ ημερών δεν είπε πως δεν πρέπει να πάρει η Ελλάδα νέα δάνεια, αλλά αν το κάνει θα είναι χωρίς νέα μέτρα;
Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αν υπάρξει, οι αγορές, οι οποίες δεν δανείζουν την Ελλάδα διότι δεν πιστεύουν ότι τα χρήματα θα επιστραφούν ποτέ, θα αντιδράσουν διαφορετικά και από τη στιγμή που υπάρξει ένα βιώσιμο επίπεδο χρέους, θα υπάρξει και πάλι χρήμα και ανάπτυξη, παραπέμποντας στο γεγονός πως πριν την εφαρμογή του προγράμματος το 2010 το χρέος ανερχόταν στο 110% του ΑΕΠ και σήμερα στο 170%.
Αναφέρει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της πολιτικής των κυβερνήσεων, που έφερε τους ανθρώπους του Νότου σ’ ένα αδιέξοδο και αργά ή γρήγορα και οι πολίτες στη Γερμανία ή την Αυστρία, θα πληρώσουν το τίμημα για ένα πρόγραμμα λιτότητας, που σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο.
Ότι έχουν πει κατά καιρούς και από την κυβέρνηση. Μόλις το χρέος καταστεί βιώσιμο θα μπορεί να βγει στις αγορές και θα υπάρξει και πρόγραμμα ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής του αναγκαστικού δανείου από τη Γερμανία, επισημαίνει πως αυτό, αποτελεί εδώ και πολύ καιρό πάγια θέση του κόμματός του και θα ήταν προς όφελος όλων, καθώς πρόκειται κατά βάση για ζήτημα ηθικής και ακόμη και αν επρόκειτο μόνον για ένα ευρώ, θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί.
Αυτό είπε πριν μερικές εβδομάδες και ο αρμόδιος υπουργός, κ. Σταϊκούρας και το θέμα ήδη διερευνάται νομικά.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει πως θα πρέπει να αποκατασταθούν τα εγκλήματα των ναζιστών, προπάντων εξαιτίας της εκ νέου τώρα ανόδου της Ακροδεξιάς και αυτό το θέμα δεν αφορά μόνον τους Έλληνες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους και σε αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί μια συναίνεση.
Eίναι εντυπωσιακή η μετάλλαξή του. Λέτε το χαστούκι που έφαγε στο ταξίδι του στη Γερμανία από τους «αριστερούς» συντρόφους του να τον προσγείωσε στην πραγματικότητα; Άνετα θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να του προσφέρει έναν…. Υπουργικό θώκο. Τρέμε κ. Στουρνάρα, έρχεται ο νέος τσάρος της οικονομίας.
Δήλωση για τη συνέντευξη αυτή έκανε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος. «Μετά την πρωτοφανή απαξίωση της επίσκεψής του στη Γερμανία από τους ίδιους τους “συντρόφους” του, ο κ. Τσίπρας άρχισε να τα μασάει…» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε: “Βέβαια έχει πολύ δρόμο μέχρι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα”.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου