ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ορισμένοι στη ΝΔ δεν μπορούν να χωνέψουν ότι η οικογενειοκρατία τελείωσε


Με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αλλά και ενός κάποιου… Τζιτζικώστα που φυσικά δεν ομιλεί ως εκπρόσωπος της παράταξης που τον έκανε γνωστό,..
διάφοροι πολίτες που δηλώνουν παραδοσιακοί Δεξιοί, ψηφοφόροι της ΝΔ, η ψυχή της δεξιάς παράταξης και άλλα τέτοια, έχουν ξεσπαθώσει.
Άλλοι υβρίζοντας, άλλοι δηλώνοντας απογοητευμένοι κι άλλοι έτοιμοι, όπως λένε, να φύγουν από τη ΝΔ, αναρωτιούνται: Τι είναι σήμερα η Νέα Δημοκρατία; Τι κόμμα είναι, ποιους εκπροσωπεί, υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ ενώ έπρεπε να το διαλύσει;
Κάποιοι, πιο… δεξιοί από άλλους λένε ότι ο Σαμαράς πρέπει να κάνει ακροδεξιά στροφή και να προσεγγίσει τη Χρυσή Αυγή, διότι εκεί δήθεν βρίσκονται οι απογοητευμένοι Νεοδημοκράτες που θα γυρίσουν έτσι πίσω στο… μαντρί.
Άλλοι, πιο μετριοπαθείς λένε ότι πρέπει να κάνει πιο… κεντρώο γύρισμα για να πιάσει τους Πασόκους που κάποτε ψήφιζαν και τη ΝΔ και τώρα είναι αποπροσανατολισμένοι και φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι μιλούν εξ ονόματος του Αντ. Σαμαρά κι άλλοι του ασκούν δριμεία κριτική, όπως καλή ώρα ο κ. Πολύδωρας τον οποίον μάλιστα αρκετοί θεωρούν… βασικό εκπρόσωπο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς, ξεχνώντας φυσικά το παρελθόν του. Αυτός που έγινε πρόεδρος της Βουλής για μία ημέρα και διόρισε την κόρη του.
Εν πάση περιπτώσει, ένας παρατηρητής των όσων βλέπουν αυτά που λέγονται ή γίνονται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, θα έλεγε ότι έχουν τρελαθεί τελείως οι Νεοδημοκράτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, ο κεντροαριστερός χώρος επιχειρεί να δείξει ότι δεν είναι νεκρός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τους Έλληνες πολίτες και χωρίς σαφή προσανατολισμό κινείται μεταξύ ενός ευρωπαϊκού αστικού κόμματος κι ενός ακροαριστερού περιθωριακού μορφώματος και η ΝΔ …αυτοϋπονομεύεται για να μην χρησιμοποιήσω μια χειρότερη λέξη που αρχίζει από “μ”.
Η ΝΔ θα μπορούσε αυτήν την εποχή να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, κι όμως, ταλανίζεται από διάφορα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πώς βλέπουν διάφοροι τη φυσιογνωμία του κόμματος και τα προσωπικά συμφεροντάκια τους. Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα, σύγχρονο που θέλει να φέρει τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ που ρήμαξαν τον τόπο. Όσο κι αν αυτό στεναχωρεί αρκετούς.
Για παράδειγμα, βλέπουμε ότι στεναχωριούνται οι ακροδεξιοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η ΝΔ πρέπει να είναι τέτοιο κόμμα. Λάθος. Η ΝΔ του Σαμαρά δεν μπορεί να είναι ακροδεξιό κόμμα. Μπορεί να είναι πατριωτικό κόμμα, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τους δολοφόνους, φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τελεία και παύλα. Και είναι μύθος ότι έφυγαν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και πήγαν στη Χρυσή Αυγή. Από όλα τα κόμματα υπήρξαν ψηφοφόροι που γιγάντωσαν αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, κι όχι μόνο από τη ΝΔ. Αν κάποιοι είναι φασίστες στο DNA τους ας κάνουν ότι θέλουν, ας αποθεώσουν όποιον θέλουν, ας στηρίξουν όποιον γουστάρουν. Οι πραγματικοί δεξιοί δεν είναι τέτοιοι. Είναι σύγχρονοι, ευρωπαϊστές, πατριώτες που την Ελλάδα την βλέπουν με διαφορετικό τρόπο, κι όχι με τα μάτια των νεοναζί. Κι αν απογοητεύτηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης και των λανθασμένων επιλογών του πολιτικού συστήματος, και φυσικά και της ΝΔ, αυτό δεν είναι λόγος να κάνουν στροφή προς τα άκρα, όποια κι αν είναι αυτά.
Ως σύγχρονο ευρωπαϊκό, λαϊκό κόμμα η ΝΔ δεν μπορεί να ανεχθεί γκάφες από «μπούληδες» ετερόφωτους πολιτικούς όπως ο κ. Τζιτζικώστας. Ο γιος ενός φιλοβασιλικού θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει κι όταν ασκεί εξουσία. Αυτή είναι η αλήθεια κι όχι ότι δήθεν η ΝΔ υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Ένα σοβαρό κόμμα δε μπορεί να ανεχθεί ισοπεδωτικές πρακτικές τύπου «δικάστηκε ο Ακης, άρα όλο το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση». Κάτω από αυτή τη λογική και η ΝΔ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί δικάστηκε ο Παπαγεωργόπουλος ή γιατί δεν δικάστηκαν ορισμένα «γαλάζια» λαμόγια που πλήγωσαν την παράταξη της περίοδο 2004-2009 διότι το μόνο που σκέφτονταν ήταν η κονόμα. Είναι εγκληματική οργάνωση η ΝΔ γιατί κάποιοι έφαγαν με χρυσά κουτάλια; Αστεία πράγματα.
Όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έχει μαζέψει κάποιους ανόητους μπαχαλάκηδες, ή όλο τον παλιό μηχανισμό του Άκη. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται συνολικά επειδή κάποιοι «τα έπαιρναν». Τα κόμματα δικάζονται και καταδικάζονται από τους πολίτες στην κάλπη, εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής η οποία δεν έχει… μεμονωμένους εγκληματίες.
Κι επειδή ασκείται σφοδρή κριτική και για τη στάση της ΝΔ σε σχέση με τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να θυμόμαστε το εξής. Αν διαλυθεί η παρούσα κυβέρνηση τότε θα συμβούν πολύ χειρότερα από τον «αναγκαστικό γάμο» με το ΠΑΣΟΚ. Κι όπως γράφαμε πρόσφατα, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ είναι η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το «αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ».
Ομοίως, όταν ασκείται σφοδρή κριτική για τη φυσιογνωμία της ΝΔ σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ας θυμούνται πού ήταν η χώρα, που είναι σήμερα και που θα πάει αν καταρρεύσουν όλα. Ήταν μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, απαξιωμένη από όλους, έγινε μια χώρα που νοικοκύρεψε τα οικονομικά της και παρέμεινε στην Ευρώπη. Που κάνει σοβαρές προσπάθειες για να εκσυγχρονιστεί, όχι γιατί μας το ζητά η τρόικα, αλλά γιατί πρέπει να γίνει μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό προσπαθεί η ΝΔ και ο Σαμαράς, με δυσκολίες, λάθη, γκάφες, παλινωδίες, αλλά έτσι είναι. Αν κάποιος έχει καλύτερη ιδέα ας μας την πει.
Αυτή λοιπόν είναι η ΝΔ του σήμερα, σ’ άλλους αρέσει, σ’ άλλους όχι. Αν ορισμένοι τη θέλουν αλλιώς ας βρουν το θάρρος να το πουν στα ίσια, κι όχι με χτυπήματα κάτω από τη μέση και με παιχνίδια.
Το ερώτημα, πάντως, που τίθεται από τους σοβαρούς δεξιούς, απογοητευμένους ή μη είναι ένα: Γιατί έχει η ΝΔ όλα αυτά τα προβλήματα;
Πολλές μπορεί να είναι οι απαντήσεις. Η βασική είναι ότι κάποιοι δε μπορούν να χωνέψουν ότι πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Είναι αυτοί που είχαν συνηθίσει επί πολλά χρόνια να είναι «ουρά» του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που ήθελαν μια συρρικνωμένη δεξιά παράταξη που θα τη βάζει κάτω ο κάθε λογιστάκος τύπου Σημίτη ή ο κάθε γόνος τύπου Παπανδρέου.
Δεν μπορούν να χωνέψουν επίσης ότι ο Σαμαράς είναι αυτός που επιχειρεί να αλλάξει τη ΝΔ και τη χώρα. Είχαν συνηθίσει να κάνουν κουμάντο δυο – τρεις οικογένειες, να εκλέγουν αρχηγούς και μόλις έφταναν στην κάλπη να τρώνε φάπες. Ή στην καλύτερη περίπτωση να γίνονται πρωθυπουργοί και να τα κάνουν μαντάρα διώχνοντας ένα μεγάλο μέρος των δεξιών.
Ο Σαμαράς τους έχει χαλάσει τη… μαγειρική. Δεν κοιτάζει μόνο την πάρτη του, δεν είναι συνδεδεμένος με παραδοσιακά συμφέροντα, κοιτάζει τη δουλειά του που είναι η σωτηρία της χώρας.
Επίσης, ένας λόγος που η ΝΔ διχάζεται είναι γιατί επί χρόνια είχε χάσει τον προσανατολισμό της, τον βηματισμό της. Και επί χρόνια ήταν παγιδευμένη ανάμεσα στους μεσαιοχωρίτες και στους ακροδεξιούς. Διχασμένη αντί να είναι ενωμένη. Συγκρουσιακή στο εσωτερικό της αντί να συγκρούεται με τα προβλήματα της χώρας. Και βολεμένη στη δεύτερη θέση με δεξιές παρενθέσεις.
Τέλος, κι αυτό αφορά τους παραδοσιακούς… ακροδεξιούς. Όχι τους πατριώτες αλλά τους κρυπτοφασίστες που επί χρόνια κρύφτηκαν πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και μόλις έσκασε μύτη ο Μιχαλολιάκος και οι ντυμένοι ναζιστές οπαδοί του, αποκαλύφθηκαν. Όχι, η ΝΔ δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα. Δεν ανέχεται φασίστες στου κόλπους της. Δεν έχει καμιά σχέση με εγκληματίες.
Η ΝΔ χρειάζεται πραγματικούς πατριώτες κι όχι τραμπούκους. Χρειάζεται μια νέα αρχή με ανθρώπους που πιστεύουν σε μια σύγχρονη Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει ριζικά και που θα βοηθήσει η Ελλάδα για να γίνει. Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει μέλλον έτσι όπως λειτουργεί. Αλλά δε θα αλλάξει γυρίζοντας στο παρελθόν, αλλά κάνοντας βήματα στο μέλλον. Με όσους πιστεύουν στα ιδανικά της δεξιάς παράταξης.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου