ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση λόγω Τρόικας και …ΠΑΣΟΚ

Τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, φοβούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο «ατυχήματος» που θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή..

Σήμερα, ο Ευ. Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. θα ζητήσει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και στην επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση. Αν και δεν φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή νέοι αποστάτες τύπου Τζάκρη, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον και σε κρίσιμες ψηφοφορίες.
Η κυβέρνηση έχει 154 βουλευτές και οι 27 είναι Πασόκοι που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Είναι λογικό επομένως να υπάρχει μια ιδιαίτερη ανησυχία μήπως κάποιοι επιχειρήσουν «ηρωική έξοδο» σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.
Ο Β. Βενιζέλος αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Αλ. Τσίπρα για το προσκλητήριο αποστασίας που απηύθυνε και θα τον κατηγορήσει για πολιτική ανηθικότητα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συσπειρώσει το κόμμα του. Άλλωστε, οι διαφωνίες βουλευτών όπως ο Σκανδαλίδης, ο Κασσής, ο Μωραϊτης και ο Σηφουνάκης παραμένουν ενώ οι «υπόγειες» κινήσεις του Γ. Παπανδρέου (στον οποίο χρεώνουν την Τζάκρη και τον Σηφουνάκη) ασφαλώς προκαλούν πονοκέφαλο.
Βεβαίως, το γενικότερο πολιτικό κλίμα δεν είναι και το καλύτερο και σ’ αυτό φυσικά συμβάλλει η αδιάλλακτη στάση της τρόικας. Την Τετάρτη ο Τόμσεν και η παρέα του ξαναπερνούν την πόρτα του Γ. Στουρνάρα και μετά από λίγες ώρες θα ξέρουμε αν θα επιμένουν στην αδιάλλακτη στάση τους. Αν θα ζητήσουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις (κυρίως των ένστολων), σε πλήρη απελευθέρωση πλειστηριασμών, σε περικοπές για να κλείσει η μαύρη τρύπα από το φόρο ακινήτων. Το χάσμα είναι μεγάλο και δεν αποκλείεται να μη… χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ για να πέσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, η δραματική έκκληση κυβερνητικού στελέχους σε ξένη εφημερίδα το οποίο είπε ότι ακόμη και μισό μέτρο να ζητηθεί θα γίνει… επανάσταση, δείχνει το κλίμα που επικρατεί. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι πράγματι η κατάσταση με την τρόικα είναι πολύ επικίνδυνη και οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν με τους υπουργούς δεν είχαν καθόλου καλή εξέλιξη, έφτασαν στα όρια του τσακωμού.
Το κλίμα επιβαρύνεται ασφαλώς από το εκρηκτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα πανεπιστήμια και από την σχεδόν σίγουρη απώλεια του εξαμήνου για χιλιάδες φοιτητές.
Επίσης, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει σοβούσα κρίση και σε άλλα κόμματα του κοινοβουλίου. Στη ΔΗΜΑΡ οι μισοί ζητούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Στους ΑΝΕΛ οι μισοί φλερτάρουν με τον Τσίπρα και οι υπόλοιποι σκέφτονται πώς θα φύγουν για άλλες… πολιτείες.
Όσο για το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, τι να πει κανείς. Χωρίς να έχουν κυβερνητικό πρόγραμμα και χωρίς να δίνουν μια αξιόπιστη διέξοδο στον κόσμο, ασχολούνται με τις… βίζιτες του Τατσόπουλου και του Μουλόπουλου. Έχει χαθεί η σοβαρότητα.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου