ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Στουρνάρας: “Όχι” στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

“Όχι” στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τις αρχές του νέου έτους, είπε ο υπουργός Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ..
επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα φέρει την κατάρρευση των τραπεζών. Επεσήμανε ότι με τους πλειστηριασμούς θα γεμίσει η αγορά από φθηνά σπίτια καθώς θα πέσουν οι τιμές, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση με την Τρόικα όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό εξηγώντας ότι η Κυβέρνηση προτείνει μέτρα της τάξεως του 0,7% του ΑΕΠ, ή διαφορετικά ύψους1.3 δις, προτάσεις που θα εξεταστούν την Κυριακή οπότε και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με την Τρόικα στην Αθήνα. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η συμφωνία με την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους.
«Θέλουμε να πείσουμε ότι τα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε τον προϋπολογισμό του 2014 είναι αξιόπιστα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο».
Επίσης, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί «αρκετά μεγάλη προσέγγιση» μεταξύ ελληνικών αρχών και τρόικας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους. Ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα έχουν χαρακτήρα λιτότητας, αλλά δημοσιονομικό χαρακτήρα, διευκρινίζοντας ότι οι προτάσεις για την εξοικονόμηση του 0,7% του ΑΕΠ βασίζονται πάνω στις ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές:
- Κλείσιμο της τρύπας εσόδων από τη συλλογή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη στιγμή, ο υπουργός εκτιμά πως υπάρχει σταδιακή βελτίωση της συλλογής εισφορών.
- Μείωση των δαπανών σε ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που έχουν ξεπεράσει το ανώτατο όριο δαπανών
- Συγχωνεύσεις σε υγεία και παιδεία
- Αυστηρή εφαρμογή με ποινές σε όσους παραβιάζουν το ενιαίο μισθολόγιο
Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών, που η τρόικα ζητά να μπει λουκέτο ο κ. Στουρνάρας εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει αντίρρηση με την αναδιάρθρωση της ΕΑΣ, αλλά δεν δέχεται η εταιρεία να χάσει τον εξαγωγικό της προσανατολισμό.
Ανέφερε, δε, ότι εξήγησε στους ομολόγους του στο Eurogroup ότι λόγω γεωγραφικής θέσης η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να διατηρεί μεγάλο στρατό και οφείλει να έχει αμυντική βιομηχανία η οποία θα είναι ανταγωνιστική και θα μπορεί να εξάγει.Μιλώντας για το πρωτογενές πλεόνασμα εκτίμησε το ύψος του στο 1% του ΑΕΠ αφού όπως είπε το αδύνατο σημείο που ήταν ως τώρα τα έσοδα του κράτους και στο 7μηνο του 2013 ήταν υπό του στόχου, έχει αλλάξει στο 10μηνο καθώς έχει ήδη καλυφθεί η διαφορά και το Ελληνικό κράτος βρίσκεται 300 εκατομμύρια ψηλότερα από την αρχική εκτίμησή.
Μιλώντας, τέλος, για την ύφεση εκτίμησε ότι θα είναι μικρότερη του αναμενόμενου, καθώς αντί για την αρχική πρόβλεψη του -4% του ΑΕΠ, μετά την αναθεώρηση βρίσκεται πλέον κάτω από το 3%. Ο υπουργός εκτίμησε, επομένως, πως υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση της κρίσης, γεγονός που, όπως είπε, αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους υπουργούς.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου