ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κλείνουν πλειστηριασμοί – φόρος ακινήτων. Ανοικτά όλα για ΕΑΣ, ΦΠΑ στην εστίαση

Ενα μεγάλο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, φαίνεται να βγαίνει από τη μέση, εκθέτοντας όσους την κατηγορούσαν ότι θα υποκύψει,..
και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για τους οποίους φαίνεται να υπάρχει συμφωνία με την τρόικα για προστασίας της και το 2014, αυτό δηλαδή που ζητούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόταση νόμου που είχε καταθέσει πριν μερικές ημέρες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ φαίνεται να μετακινήθηκαν από την αρχική τους σκληρή θέση και να αποδέχονται διεύρυνση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από 6 μήνες που αρχικά έλεγαν σε ένα χρόνο.
Το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς προβλέπει ότι θα υπάρξει προσωρινό, μεταβατικό καθεστώς, για ένα χρόνο, δηλαδή για το 2014, στο οποίο θα συνεχίσει η απαγόρευση της διενέργειας των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Ωστόσο, παύουν να ισχύουν τα σημερινά όρια των αντικειμενικών αξίων μέχρι τα οποία απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί. Να υπενθυμίσουμε ότι τα όρια είναι από 300.000 ευρώ για άγαμους και 450.000 ευρώ για οικογένειες με δύο παιδιά. Τα νέα όρια στα οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις είναι οι 200.000 ή 180.000 ευρώ, χωρίς κλιμάκωση. Επίσης, πιθανότατα θα υπάρξει καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων. Παράλληλα, σε ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια αποφασίστηκε η θέσπιση από την 1η Ιανουαρίου του 2015 ενός μόνιμου εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα σε δανειολήπτες και τράπεζες, στα πρότυπα του «ιρλανδικού μοντέλου». Έτσι, θα καθιερωθούν οι «θεσμοί» του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «αποδεκτών δαπανών διαβίωσης».
Στη σύσκεψη της τρόικας με τον Γ. Στουρνάρα συζητήθηκε ο φόρος ακινήτων και δε φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις, οπότε θα κατατεθεί αύριο ή την Παρασκευή
Ανοικτά παραμένουν ακόμη τα ζητήματα της επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή (13%) και το 2014. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το μέτρο συλλογής αποδείξεων.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου