ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Με «βερεσέ» ζούνε τα ΜΜΕ όταν ο Έλληνας δοκιμάζεται

 

Στον αστερισμό των δανείων συνεχίζουν να βρίσκονται οι μεγάλοι εκδοτικοί και μηντιακοί όμιλοι προκειμένου είτε να.. ανατροφοδοτήσουν τον υπάρχοντα δανεισμό τους είτε να καταφέρουν να επιβιώσουν με δεδομένη τη μαύρη τρύπα των οικονομικών τους, ύψους 1 δις ευρώ. Mega, ΔΟΛ και Πήγασος ανταμείβονται αδρά για τη σταθερή τους στήριξη στο τραπεζικό σύστημα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. παρά το γεγονός ότι στελέχη της τρόϊκα είχαν διαμηνύσει προ διετίας να κλείσει η κάνουλα των τραπεζών προς τα καταχρεωμένα και χρεοκοπημένα media, σήμερα, πλέον μεγάλοι οργανισμοί εκταμιεύουν εύκολα και με ελάχιστες εγγυήσεις σημαντικά κονδύλια από συστημικές τράπεζες κυρίως για να διακανονίσουν ή να αναχρηματοδοτήσουν τα παλαιά τους δάνεια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής», μετά το ΟΚ των επιτροπών πιστώσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, αναμένεται η έγκριση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ, 10ετούς διάρκειας και περίοδο χάριτος για την πρώτη διετία. Από αυτά, τα 83 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων, ενώ τα 15 εκατ. θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία. Στην πραγματικότητα θα γίνει κάτι αντίστοιχο με το δάνειο της Τηλέτυπος τα Χριστούγεννα του 2012 για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε τις γνωστές του κορώνες. Από το δάνειο που θα λάβει ο ΔΟΛ πάντως μόλις τα 15 εκατ. ευρώ είναι νέο χρήμα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ατομικό δάνειο του Στ. Ψυχάρη από την Alpha Bank, ύψους 57 εκατ. ευρώ, μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ για τον ίδιο τον κύριο μέτοχο του ΔΟΛ εγκρίνεται νέο προσωπικό δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, συνολικά η ρευστότητα για τον ΔΟΛ αναμένεται να αγγίξει τα 23 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, ο ΔΟΛ έχει αρνητική θέση στα ίδια κεφάλαια, κατά 71 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές του υποχρεώσεις στο 9μηνο του 2013 ανέρχονταν σε 216 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 105 εκατ. αποτελούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, οι οποίες αναχρηματοδοτούνται. Οι ζημιές του το 2013 αναμένεται να έχουν ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ.  Για την εταιρεία «Πήγασος» του ομίλου Μπόμπολα ανανεώθηκε ομολογιακό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, το οποίο έληγε στις 31.12.2013. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η ρευστότητα της εταιρείας, της οποίας οι συνολικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 223 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές της το 2013 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22 εκατ.
Ας δούμε όμως τα υπόλοιπα δάνεια των ΜΜΕ
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Το Mega των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1:Το κανάλι του Μίνωα Κυριακού, έχει δανειστεί 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει λάβει δάνεια 58 .000.000 ευρώ.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
Ο Όμιλος της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχει 32,5 εκατ. τραπεζικό δανεισμό και 70,1 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις.
Ο Όμιλος ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ έχουν τραπεζικό δανεισμό 32,5 εκατ. και συνολικές υποχρεώσεις 39,6 εκατ. ευρώ.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου