ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Ο Κώστας Μπακογιάννης και η μάχη γύρω από τη διατροφή του τρίτου παιδιού του

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η μάχη γύρω από τη διατροφή του τρίτου παιδιού τουΓράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος στην εφημερίδα του Free Sunday: …. Ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να
εγκαταλείψει το Δήμο Καρπενησίου και να διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου τη θέση του περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας ως ανεξάρτητος υποψήφιος υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, απέκτησε πρόσφατα εξώγαμο παιδί με μια κυρία με τις δικές του κοινωνικές και πολιτικές προδιαγραφές. Το εξώγαμο παιδί, όπως ήταν φυσικό, έβαλε τέλος στο γάμο του κ. Μπακογιάννη με την κ. Καμπουρίδη –αδελφή του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη, με ισχυρή παρουσία στο χώρο του real estate και των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων– παρά το γεγονός ότι το νεαρό ζευγάρι ένωναν τα δύο παιδιά τους. Η κ. Καμπουρίδη πήρε τα παιδιά και έφυγε, κρίνοντας ότι η συνέχιση του γάμου της με τον κ. Μπακογιάννη δεν είχε νόημα στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.
Θα έλεγε κανείς ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν μπόρεσε να κρατήσει την ισορροπία στις σχέσεις του με δύο σημαντικές γυναίκες της ζωής του, κάτι το οποίο δεν είναι θετικό για έναν νέο, φιλόδοξο εκπρόσωπο πολιτικού «τζακιού», αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εντελώς αρνητικά σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη σε ζητήματα σχέσεων των ανθρώπων με το άλλο ή και το ίδιο φύλο.
Τα πράγματα όμως πηγαίνουν πολύ άσχημα εξαιτίας της ανελέητης σύγκρουσης του κ. Μπακογιάννη με την κυρία με την οποία απέκτησε το εξώγαμο παιδί, γύρω από το θέμα της διατροφής του παιδιού. Οι γονείς του παιδιού βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξ αναβολής εκδίκαση της υπόθεσης στις 25 Φεβρουαρίου, εκτός εάν βρεθεί εξωδικαστική συμβιβαστική λύση.
Εγγονή του Ράλλη
Η κυρία με την οποία απέκτησε παιδί ο κ. Μπακογιάννης ονομάζεται Μαίη Ζαννή και είναι εγγονή του αείμνηστου Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος διατέλεσε πρωθυπουργός. Θεωρείται ότι έχει οικονομική επιφάνεια, χαίρει ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής και αντιμετωπίζεται ως καλή επαγγελματίας και ικανό πολιτικό στέλεχος.
Είχε συνεργαστεί με την κ. Μπακογιάννη ως στέλεχος του γραφείου της κατά την περίοδο που είχε κυβερνητικές ευθύνες και υπήρξε υποψήφια της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009 και στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Μπακογιάννη αφήνει να εννοηθεί ότι τον αιφνιδίασε και τον δέσμευσε με τη συμπεριφορά της, ενώ αυτοί που γνωρίζουν την κ. Ζαννή και τον κ. Μπακογιάννη κάνουν λόγο για μια σχέση που πηγαίνει σε βάθος χρόνου με συναινετικές επιλογές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο δήμαρχος Καρπενησίου έσπευσε να αναγνωρίσει το παιδί που απέκτησε με την κ. Ζαννή.
Διαμάχη για τη διατροφή
Σύμφωνα με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, ο κ. Μπακογιάννης έχει υποχρέωση να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τη διατροφή του παιδιού του με την κ. Ζαννή. Η νομική εκπροσώπηση της κ. Ζαννή αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι πάντα συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις και κυρίως αποφεύγει να επισκέπτεται το παιδί που απέκτησε μαζί της και είναι σήμερα 11 μηνών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, νονά στη βάφτισή του, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα είναι η Όλινκα Βαρβιτσιώτη, σύζυγος του Θωμά Βαρβιτσιώτη, γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της επικοινωνίας και των παροχών συμβουλών και γιου του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.
Η κ. Ζαννή έχει καταθέσει αγωγή, με την οποία διεκδικεί για λογαριασμό του παιδιού που απέκτησε με τον κ. Μπακογιάννη 6.000 ευρώ το μήνα. Θεωρεί ότι έχει την οικονομική επιφάνεια για να καταβάλλει αυτό το ποσό και πως η άρνησή του δεν έχει σχέση τόσο με τις οικονομικές δυνατότητές του όσο με την αρνητική διάθεση που δείχνει απέναντι στο τρίτο παιδί του.
Η πλευρά του κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει πως ένας δήμαρχος με μηνιαίες καθαρές αποδοχές 1.400 ευρώ και οικογενειακές υποχρεώσεις που συμπεριλαμβάνουν τα δύο παιδιά από το γάμο του με την κ. Καμπουρίδη δεν μπορεί να συμβάλει περισσότερο στην κάλυψη των αναγκών του τρίτου παιδιού του. Η κ. Ζαννή θεωρεί ότι ο μισθός του δημάρχου δεν παρουσιάζει τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του εύπορου κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει συμπεριλάβει στη δήλωση πόθεν έσχες μετρητά της τάξης των 400.000 ευρώ. Θεωρεί μάλιστα ότι στην περίπτωση που ο κ. Μπακογιάννης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις θα πρέπει να ενισχυθεί στην προσπάθειά του από τη μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει μία εντυπωσιακή δήλωση πόθεν έσχες.
Διαχείριση στα ΜΜΕ
Οι προσωπικές, οικογενειακές περιπέτειες του κ. Μπακογιάννη προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την ενεργοποίηση του συστήματος Μπακογιάννη για τον επηρεασμό των ΜΜΕ. Καταβάλλεται προσπάθεια να εξαφανιστεί η είδηση ή να εμφανιστεί με όσο το δυνατόν πιο θετικό τρόπο, ώστε να μη σταθεί η διαμάχη με την κ. Ζαννή για τη διατροφή του παιδιού εμπόδιο στον πολιτικό τους σχεδιασμό.

ΝΕΑ 08/01/2014
Έτσι, ορισμένα φιλικά προς την οικογένεια ΜΜΕ αναφέρονται σε «βελούδινο διαζύγιο» με την κ. Καμπουρίδη.
Ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης και η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη υπενθυμίζουν σε εκπροσώπους ΜΜΕ διάφορες εκκρεμότητες του παρελθόντος –όπως, για παράδειγμα, αγωγές ή και δικαστικές αποφάσεις για δημοσιεύματα–, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να ρυθμιστούν με τον καλύτερο τρόπο, αρκεί να μη δοθεί δημοσιότητα στο θέμα.
Αυτή η αίσθηση των εκπροσώπων των «τζακιών» ότι μπορούν τελικά να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, μέσα από ένα διαρκές πάρε-δώσε με τους παράγοντες της εξουσίας και τα ΜΜΕ, έχει συμβάλει στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στο σημερινό κατάντημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου