ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ποια είναι τα Σκόπια που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας;


Ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε στο αρχικό στάδιο στις αρχές του 1990, τώρα έχει γυρίσει μπούμερανγκ στην Ελλάδα. Τα Σκόπια όλοι τα ξέρουν ως ...

"δημοκρατία της Μακεδονίας".
Οι κυβερνήσεις που πέρασαν απο την Ελλάδα, δεν ασχολήθηκαν και πολύ με ζήτημα των Σκοπίων ενώ η αντίπερα όχθη, έπαιξε άριστα το παιχνίδι της προπαγάνδας.

Κατάφεραν σχεδόν σε μια 20ετία να αλλάξουν την πολιτισμική τους ταυτότητα τη νέα γενιά των Σκοπιανών.

Τα Σκόπια τα επισκέπτονται πολλοί Έλληνες για ψώνια για καφέ και τζόγο..
Βασικά οι Έλληνες παρακολουθούνται διακριτικά απο την αστυνομία και την μυστική υπηρεσία πληροφοριών των Σκοπίων. Αν σε δουν να τραβάς φωτογραφίες, και γενικά να κοιτάς περίεργα σε φωτογραφίζουν, και ενδέχεται να σε μπουζουριάσουν για εξακρίβωση στοιχείων.


Στα Σκόπια υπάρχουν και πολλοί Αλβανοί μουσουλμάνοι, είναι πολύ εξοργισμένοι με τους Σκοπιανούς, και γενικά είναι μια "πυριτιδαποθήκη" που κάποια στιγμή θα σκάσει.
Οι πολίτες των Σκοπίων είναι κατά 50% ορθόδοξοι χριστιανοί ενώ, υπάρχουν και πολλοί άθεοι κυρίως κομουνιστές. Οι υπόλοιποι είναι οι Μουσουλμάνοι, που είναι και οι αδικημένοι της υπόθεσης.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ο Νίκολα Γκρούεφσκι, νομίζει ότι όλος ο κόσμος του ανήκει, με συνέπεια η φτώχεια και η ανέχεια των πολιτών να αυξάνεται επικίνδυνα στο γειτονικό κρατίδιο.
Ο φόβος για την ανατροπή έχει κυριεύσει το κυβερνών κόμμα. Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι συλλήψεις κατασκόπων στα Σκόπια στις αρχές του φθινοπώρου, με διάφορες εφημερίδες προσκείμενες στο κυβερνών κόμμα λένε τα παρακάτω:

"Επικαλούμενα ανεπίσημες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μετέδιδαν ότι οι συλληφθέντες για κατασκοπεία, συνεργάζονταν με τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις “πληροφορίες” των ίδιων μέσων ενημέρωσης, ένας από τους οργανωτές του δικτύου κατασκοπείας, είχε τακτικές επαφές με εκπροσώπους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών σε θέρετρο της Χαλκιδικής, και σε έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν πολλές φωτογραφίες από αυτές τις συναντήσεις".

Η εν λόγω επιχείρηση έγινε κάτω απο άκρα μυστικότητα της μυστικής υπηρεσίας των Σκοπίων με την κωδική ονομασία “Κατάσκοπος”. Το μέλλον των Σκοπίων εξαρτάται μόνο αν ξυπνήσει ο λαός, και να ζητήσει το αυτονόητο, ένα καλύτερο μέλλον. Τα ΜΜΕ είναι εξαρτημένα απο την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, όχι επειδή τον συμπαθούν, απλά το κάνουν για να παίρνουν τις κρατικές διαφημίσεις.
Ο μισθός στα Σκόπια κυμαίνεται στα 80 ευρώ το μήνα. Η κυβέρνηση σπαταλά όλα τα λεφτά στην πολιτική προπαγάνδα για την ονομασία, και τα κοινωνικά προβλήματα τα ρίχνει κάτω απο το χαλί.

trikalaweb.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου