ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η κυβέρνηση κρατάει στη ζωή πεθαμένα ΜΜΕ νομίζοντας ότι την …στηρίζουν!!!


Εύλογη, λογικοφανής και αναμφίβολα εύκολη φαντάζει η απάντηση «μα γιατί τους έχουν ανάγκη» στην ερώτηση γιατί το τραπεζικό σύστημα..
και η κυβέρνηση παρέχει απλόχερα δάνεια στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ. Αλήθεια, δεν υπάρχει άλλος «παραγωγικός» κλάδος στην Ελλάδα που να απολαμβάνει τέτοιων τραπεζικών προνομίων, να είναι τόσο βαθιά ζημιογόνος και να συνεχίζει πέραν της «αρνητικής» 15ετίας να χρηματοδοτείται χωρίς «τσίπα». Έστω μια πειστική δικαιολογία. Την ώρα που οι Έλληνες περιμένουν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με την εμπιστοσύνη που του αποδίδουν δημοσκοπικά, λιγότερη ανοχή στις διακρίσεις, το περιβάλλον του Μαξίμου, συναγελάζεται με το τραπεζικό σύστημα καθώς καναλάρχες, εκδότες και κάθε είδους “frontmen” λομπάρουν ασύστολα με αντάλλαγμα τη δήθεν στήριξή τους στα Μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική.
Ενώ λοιπόν η πιο κερδοφόρα μπίζνα της χώρας είναι η …κατασκευή λουκέτων, το ψηφιακό φάσμα πωλείται …κοψοχρονιά (μόλις 16 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια), οι άδειες δίνονται πιο εύκολα από μια φορολογική ενημερότητα, ο ειδικός φόρος Διαφήμισης συνιστά το πιο σύντομο… ανέκδοτο και τα δάνεια εκδίδονται χωρίς αντίκρισμα και ελπίδα ότι κάποτε θα επιστρέψουν στα ταμεία των τραπεζών. Και αν πούμε ότι είναι θεμιτό, για λόγους ικανοποίησης του ζητούμενο του πλουραλισμού να δίνονται τονωτικές ενέσεις στα media, ποιος εξασφαλίζει ότι τα Μέσα έχουν τέτοιο έρεισμα στη χειμαζόμενη κοινωνία, ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους, ότι δεν υπονομεύουν το έργο του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν σπαταλούν τα χρήματα των τραπεζών και του ελληνικού λαού στην ουσία, για προσωπικά τους συμφέροντα;
Δεν είναι δυνατόν οι εισαγγελείς να δίνουν τη μια εντολή μετά την άλλη για διώξεις και συλλήψεις μεγαλοτραπεζιτών, πρώην υπουργών, στελεχών άλλων κυβερνήσεων και το μηντιακό σύστημα να παραμένει στο απυρόβλητο ξεγλιστρώντας από την επιχείρηση «καθαρά χέρια» που έχει εξαπολύσει ο πρωθυπουργός…
Ειδικότερα, η Εθνική τράπεζα ενέκρινε την ανανέωση ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ της οικογένειας Μπόμπολα το οποίο είχε λήξει στις 31/12/2013. Παράλληλα, οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Εurobank  έδωσαν το πράσινο φως για τη χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ προς την εταιρία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, δεκαετούς διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος.
Το δάνειο-«μαμούθ» αφορά αποκλειστικά την αναδιάρθρωση παλαιών δανείων, ενώ η χορήγηση του συνδέθηκε με τον όρο, ο βασικός μέτοχος να ενισχύει κεφαλαιακά την εταιρεία με ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ. Από τα 98 εκατ. ευρώ τα 83 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων ενώ τα υπόλοιπα 15 εκατ. ευρώ θα αποτελέσουν νέα ρευστότητα για την εταιρεία.
Επιπλέον ατομικό δάνειο του Σταύρου Ψυχάρη από την Alpha Bank ύψους 57 εκατ. ευρώ μετατρέπεται σε εταιρικό, ενώ του εγκρίθηκε και νέο προσωπικό δάνειο ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Αν ο εν λόγω δανεισμός δινόταν για να σωθούν υγιείς επιχειρήσεις που προβαίνουν σε προσλήψεις, που παράγουν κάτι χρήσιμο με ανοδική πορεία στην κατανάλωσή του, τότε θα είχε καλώς. Όμως ο υπερδανεισμός στα όρια της παρανομίας, προβληματικών επιχειρήσεων με συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ, είναι προφανές ότι δεν θα εξυπηρετηθεί στον …αιώνα τον άπαντα. Την ώρα λοιπόν που η απήχηση των Μέσων αυτών που χρηματοδοτούνται δεν είναι μεγαλύτερη από το 25% της πρόσβασης που είχαν στην Κοινωνία το 2008, οι μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις πριμοδοτούνται προνομιακά με αντάλλαγμα τι; Τη δημοσίευση άρθρων και συνεντεύξεων για την κυβέρνηση; Την αποκάλυψη σκανδάλων περασμένων εποχών; Υπάρχει περίπτωση ποτέ τα εν λόγω συγκροτήματα να πουν την αλήθεια, να θελήσουν πραγματικά να καθαρίσουν την κόπρο; Χλωμό. Όσο ζουν από αυτήν, θα κάνουν τουμπεκί. Πανάρχαιος νόμος.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου