ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Για τις μίζες θα μας πει τίποτα ο κ. Σημίτης;

Την στιγμή που βοά ο τόπος για τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν ως μίζες στην εποχή της σημιτικής διακυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός,..
Κ. Σημίτης, παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα. Όχι για να εξηγήσει τι έγινε και το «σημιταριό» λαδώθηκε μέχρι το μεδούλι. Όχι για να πει αν ήξερε ο ίδιος και απλά παραιτήθηκε από το να κυνηγά τους μιζαδόρους υπουργούς του. Ή τέλος πάντως για να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Να μας πει εν πάση περιπτώσει ο κ. Σημίτης γιατί άφησε τον Ακη, τον Γιάννο, τον Σμπώκο και τα άλλα εκλεκτά παιδιά του εκσυγχρονισμού να κάνουν πάρτι με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτός δεν ήξερε, απλά… προήδρευε στο ΚΥΣΕΑ και ότι του έφερναν το υπέγραφε. Σχεδόν 15 χρόνια μετά το πάρτι που είχε στηθεί ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί να ξεπλυθεί στη γνωστή εκσυγχρονιστική Κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Στο Βήμα του κ. Ψυχάρη και με ένα ακόμη άρθρο του να μας δηλώσει ότι είναι «παρών» και αν τον χρειαστούμε ξέρουμε που μπορούμε να τον βρούμε.
Όπως μας λέει στο άρθρο του, είναι ορατός ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και επισημαίνει πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα. Υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό αποτελεί κίνδυνο για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία αλλά και σε άλλες χώρες ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού θεωρεί τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα υπερβολική. Ζητούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει «ούριος άνεμος» στην ευρωζώνη, παραμένει πιθανό. Ιδίως γιατί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και δεν πρόκειται να περιορισθεί το 2020 στο 124% του ΑΕΠ, όπως είναι ο στόχος» γράφει ο Κώστας Σημίτης.
«Η Ένωση έχει χρηματοδοτήσει με διάφορους τρόπους την Ελλάδα ως και τις αρχές του 2013. Το ύψος των πόρων και εγγυήσεων που διατέθηκαν φτάνει τα 340 δισ. περίπου. Είναι μια πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο χρηματοδότηση» σημειώνει ο κ. Σημίτης και προσθέτει «Πραγματοποιήθηκε όμως με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Τόσο το Ινστιτούτο Bruegel όσο και το ΔΝΤ επισήμαναν ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους δανειστές δεν είχαν μελετηθεί ικανοποιητικά. Πολλοί Έλληνες αλλά και πολλοί Πορτογάλοι, Ιταλοί και Ισπανοί θεωρούν ότι η χώρα τους πρέπει να απαλλαγεί το ταχύτερο από την παρουσία των επιτηρητών της Ένωσης και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει»
Παράλληλα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την μετεξέλιξη της Ένωσης. «Η ευρωπαϊκή πολιτική της είναι αποκλειστικά ελληνοκεντρική και συνίσταται στην προώθηση άμεσων οικονομικών αιτημάτων. Δεν έχει γι’ αυτό απήχηση. Το σχέδιο ανάπτυξης παραμένει ένα νεφέλωμα. Έρευνες, μελέτες, πρότυπα, συγκεκριμένοι σχεδιασμοί εφαρμογής δεν φαίνεται να υπάρχουν. Όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν» σημειώνει ο Κώστας Σημίτης.
Εύγε στον πρώην πρωθυπουργό. Συμφωνούμε με την ανάλυσή του και επαυξάνουμε. Ποιος έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από το ευρώ δεν το διαβάσαμε όμως. Αυτός δε φταίει σε τίποτα άραγε; Η 8ετής διακυβέρνησή του, και ειδικά από το 2000 και μετά δεν έγινε το εκσυγχρονιστικό πάρτι με καλεσμένους τους στενούς του συνεργάτες. Τσουκάτοι, Μαντέληδες, Ακηδες και λοιπά εκσυγχρονιστικά «παλτά» δεν ήταν φίλοι του; Θα μας τρελάνει τελείως ο κ. Σημίτης; Αντί να κάθεται στη γωνιά του και να μη μιλά μας κάνει και κηρύγματα για το πώς θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία; Ίσως θα ήταν καλύτερα να μας έλεγε τι έδωσε ο ίδιος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Ποια συμφωνία έκανε με τον Τσοχατζόπουλο και το σύστημά του; Και γιατί αν ο ίδιος είναι άμεμπτος, άφησε τον πασοκικό εσμό να διαλύσει τη χώρα και να τη φορτώσει με ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο;

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου