ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

10 «γιατί» ο καφές ωφελεί την υγεία μας;

Μπορεί «ένα μήλο το ημέρα, τον γιατρό να κάνει πέρα» αλλά φαίνεται το ίδιο ισχύει και με τον καφέ. Δείτε, γιατί...


Όπως ένα ποτήρι κρασί και λίγη σοκολάτα, σε καθημερινή βάση κάνει καλό και όχι κακό, το ίδιο ισχύει με τον καφέ, που όλοι έχουμε μάθει να δαιμονοποιούμε, αλλά όλοι πίνουμε κάθε πρωί και τελικά δικαιωνόμαστε καθώς έχει πολλά οφέλη.
Αν και η εκτεταμμένη κατανάλωση καφέ αυξάνει το στρες και ενδέχεται να καταλήξει σε εξάρτηση από την καφεΐνη, υπάρχουν μερικές ιδιότητες του δημοφιλούς ροφήματος που αποδεικνύονται ευεργετικές. Ακολουθούν 10  λόγοι, που θα σας κάνουν να νιώσετε καλά που πίνετε κάθε μέρα από ένα ή περισσότερα καφεδάκια.
1. Μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης πέτρας στη χολή
Έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard έδειξε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον 4 κούπες καφέ τη μέρα, παρουσίαζαν λιγότερες πιθανότητες κατά ποσοστό 25%, εμφάνισης λίθων στη χολή. Σχετκή έρευνα έδειξε αντίστοιχα αποτελέσματα και σε άντρες.
2. Πρόληψη κατάθλιψης
Δημοσίευση έρευνας στο ιατρικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine» το 2011, έδειξε πως οι γυναίκες που έπιναν 2-3 φλιτζάνια καφέ τη μέρα, έριχναν τις πιθανότητες να εμφανίζουν κατάθλιψη στο μέλλον, κατά 15%. Όσες μάλιστα έπιναν τέσσερα φλιτζάνια, ανέβαζαν το ποσοστό στο 20%.

3. Βελτίωση της μνήμης
Η κατανάλωση καφέ βοηθά τη μνήμη, όπως έδειξε αμερικάνικη έρευνα του 2005, σύμφωνα με την οποία η κατανάλωση δυο φλιτζανιών τη μέρα, έδειξε βελτίωση στη μνήμη και στους χρόνους αντίδρασης του ατόμου.
Μια αντίστοιχη έρευνα του 2007, έδειξε ακόμα πως οι γυναίκες, και όχι οι άντρες, άνω των 65 ετών, οι οποίες κατανάλωναν τρεις κούπες καφέ τη μέρα, τα πήγαιναν σταδιακά καλύτερα σε δοκιμασίες μνήμης από όσες έπιναν μόνο μια κούπα τη μέρα και παρουσίαζαν σημάδια αδυναμίας της μνήμης τους. Τέλος, σχετικά με τα προηγούμενα, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των μειωμένων πιθανοτήτων εμφάνισης της νόσου του Alzheimer.
4. Μειωμένο ρίσκο εμφάνισης διαβήτη
Οι μελέτες έχουν δείξει πως όσοι πίνουν 4 ή περισσότερες κούπες καφέ τη μέρα, μειώνουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη στο μέλλον, κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 50%!
5. Μειώνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου..
Δείτε τα υπόλοιπα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου