ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τα έσπασαν Βενιζέλος και 58 – μαράθηκε η Ελιά

Σε ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές ήρθε η πρωτοβουλία των «58» με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι δεν θα..
συμμετάσχει με δικούς της υποψηφίους στο υπό διαμόρφωση ευρωψηφοδέλτιο, στηρίζοντας ωστόσο «πολιτικά». Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα του ρεπορτάζ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε κάνει δεκτές τις αξιώσεις των «58» να μην είναι υποψήφιοι προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν ερείσματα στον εναπομείναντα κομματικό μηχανισμό ωστόσο άλλαξε στάση με συνέπεια η πρωτοβουλία των «58» να αποσυρθεί οργανωτικά απ’ το εγχείρημα της ενιαίας καθόδου στις κάλπες των ευρωεκλογών.
Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όταν διέρρευσε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του άτυπου επικεφαλής της πρωτοβουλίας των «58» Γιάννη Βούλγαρη και ενώ συνεδρίαζε η άτυπη οργανωτική επιτροπή των κινήσεων και κομμάτων που συγκροτούν την «Ελιά».
Τα σύννεφα στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αρχίσει να διαφαίνονται μετά την κατάργηση της λίστας για την εκλογή των ευρωβουλευτών. Ωστόσο η υπαναχώρηση Βενιζέλου στις αρχικές δεσμεύσεις που παρείχε στα «βέτο» που έθεταν για τους υποψηφίους οι «58» φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και επήλθε η ρήξη.
«Η κοινή γνώμη ζητά την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και είναι ευθύνη όλων, και του ΠΑΣΟΚ πρωτίστως, να ανταποκριθεί στο αίτημα» σχολίασε με ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία των «58», επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στην σταυροδοσία. Απ’ την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος με περιπαιχτική διάθεση και μάλλον ανακουφισμένος απ’ αυτή την εξέλιξη δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους «58» ως ένα κίνημα και ρεύμα γνώμης, γιατί λειτούργησαν καταλυτικά, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας, δυνάμεις που θέλουν την συσπείρωση όλου αυτού του χώρου».
Οι «58» δηλώνουν παρόντες για μετά τις ευρωεκλογές ωστόσο η εξέλιξη αυτή δημιουργεί διχογνωμία και στις δικές τους γραμμές. Έτσι αποφασίστηκε να επιτραπεί σε όποιο στέλεχός της επιθυμεί να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο επί της ουσίας του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του ότι πρόκειται για το ψηφοδέλτιο που υπάγεται στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Πάντως οι «58» θα συμμετέχουν κανονικά στη συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 8-9 Μάρτη με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και άλλων σοσιαλδημοκρατικών και κεντροαριστερών κινήσεων υπό την αιγίδα των ηγετών του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, Σουλτς και Σβόμποντα.
Επί της ουσίας, η πρωτοβουλία των «58» -πίσω απ’ την οποία ουσιαστικά βρίσκεται ο Κώστας Σημίτης- που είχε αρχικά την πρόθεση να ανασυγκροτήσει το χώρο συμβάλλοντας στην προσέγγιση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» το μόνο που έχει καταφέρει μετά την στάση που κράτησε ο Φώτης Κουβέλης, είναι να «υποχρεώσει» να συνεργαστούν πολιτικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντρέας Λοβέρδος. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου