ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τι "καμπάνες" περιμένουν τους οδηγούς 730.000 ανασφάλιστων οχημάτων


Στην τελική ευθεία βάζει την κατάθεση της σχετικής εγκυκλίου προς οδηγούς από το υπουργείο Οικονομικών η οριστικοποίηση της λίστας των ανασφάλιστων οχημάτων... Η διασταύρωση των στοιχείων από τα αρμόδια υπουργεία και την ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, έδειξε ότι έχουν πληρωθεί τα ασφάλιστρα για περίπου 730.000 οχήματα...

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση αναμένεται να σταλούν ειδοποιητήρια στους αμελείς οδηγούς εντός 8 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέλθουν στην ασφαλιστική εταιρεία και εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τα υπόλοιπα στοιχεία, θα πρέπει να έχουν και ένα παράβολο των 250 ευρώ.

Για όσους δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει τα ονόματα αυτών στην Αστυνομία, η οποία είναι και αρμόδια για να βεβαιώσει τις παραβάσεις, δηλαδή να στείλει κλήσεις για πρόστιμα τα οποία μπορεί να φθάνουν μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Όσοι δεν πληρώσουν τα πρόστιμα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων. Κι αυτό επειδή το πρόστιμο θα αποσταλεί πίσω στην εφορία ως ληξιπρόθεσμη οφειλή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροχαία πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση 500.000 ελέγχους από τους οποίους προκύπτει ότι το 15% των οχημάτων είναι ανασφάλιστα.

Deal με Γερμανούς

Όπως είχε αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» τον περασμένο Σεπτέμβριο, η διοίκηση του Επικουρικού είχε καταθέσει από τον χειμώνα του 2012 στην εποπτική αρχή της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) συγκεκριμένη πρόταση για την εισαγωγή της διαδικασίας του λεγόμενου run-off (απελευθέρωση αποθεμάτων εκκρεμών ζημιών) και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, έτσι ώστε να ελαφρύνουν οι μεγάλες υποχρεώσεις της.

Στην αγορά κυκλοφόρησε έντονα το όνομα της γερμανικής Darag, μιας σχετικά μικρού μεγέθους εταιρείας η οποία εξειδικεύεται σε «τακτοποιήσεις» ανενεργών ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων. Η μέθοδος που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία θα περιλαμβάνει γερό «κούρεμα» των απαιτήσεων που έχουν οι ασφαλισμένοι, καθώς θα τους προτείνεται, μέσω συμβιβασμού, η καταβολή ενός μικρότερου ποσού άμεσα, προκειμένου να αποφύγουν την πολυετή ταλαιπωρία (3-4 χρόνια) στα δικαστήρια και μάλιστα με αβέβαιη έκβαση σε ό,τι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων.

Το κέρδος για την εταιρεία θα προκύψει από τη διαφορά των «κουρεμάτων» αποζημιώσεων που θα καταβάλλει και των κεφαλαίων που θα της έχει εγγυηθεί το Επικουρικό. Αναμένεται η έκδοση συγκεκριμένης νομοθετικής πράξης και σημειώνεται ότι ο επόπτης (Τράπεζα της Ελλάδας) έχει κάνει θετική εισήγηση.

Έθνος τη Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου