ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ραβασάκια στέλνει η εφορία σε 730.000 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων


Επιστολές από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν από τις αρχές Μαρτίου οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων που δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία...

Τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών από κοινού με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ολοκλήρωσαν τις διασταυρώσεις των στοιχείων τελών κυκλοφορίας και αδειών κυκλοφορίας με αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών και προέκυψε πως τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 730.000.

Στα «ραβασάκια» που θα λαμβάνουν οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων θα καλούνται να ασφαλίσουν τα οχήματα τους.

Αν μέσα σε διάστημα 30 ημερών δεν πράξουν τα απαραίτητα και δεν ενημερωθεί η σχετική βάση δεδομένων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τότε θα επιλαμβάνεται του θέματος η αστυνομία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης βρίσκεται σε συνεννόηση με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδια, προκειμένου το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προχωρεί στην επίδοση κλήσεων.

Έτσι, οι ανασφάλιστοι οδηγοί θα καλούνται στα τμήματα τροχαίας για να παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις παράβασης.

Ο Ν. 489/76 προβλέπει ότι η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:

-  Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

-  Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου