ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Πως μπορεί να γίνει η “στραβή” εκεί που κανείς δεν το περιμένει

Φώτο antinews
Ο διοικητής των διμοιριών των ΜΑΤ τους πλάκωσε στα “μπινελίκια”, κυρίως επειδή έριξαν δακρυγόνα. Ήταν η στιγμή που ένας διαδηλωτής..
κειτόταν στην άσφαλτο λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του ξενοδοχείου “Μεγάλη Βρετανία”. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ τα “είχαν χρειαστεί”, είχαν σταματήσει την επιχείρηση κατά των διαδηλωτών, και κάποιοι από αυτούς είχαν πέσει πάνω από τον τραυματία που είχε χάσει τις αισθήσεις του, φαινόταν να μην αναπνέει καν, και ο φόβος για τα χειρότερα ήταν ζωγραφισμένος στα πρόσωπα τόσο των διαδηλωτών και των δημοσιογράφων που ήταν εκεί, όσο και των ανδρών των ΜΑΤ. Είναι απλά, η στιγμή που άπαντες φοβούνται ότι μπορεί να γίνει η “στραβή” από το πουθενά.
Αυτό συνέβη πριν λίγες ώρες στην πλατεία Συντάγματος, όπου γινόταν η αντιφασιστική αντισυγκέντρωση αριστεριστών και αναρχικών. Ευτυχώς, όλα έληξαν δίχως να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή. Έγιναν κάποια συνηθισμένα μικροεπεισόδια,  όταν μονάδες των ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση των μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών (αντίστοιχη δηλαδή με αυτήν της Χρυσής Αυγής ένα χιλιόμετρο παραπάνω στη διασταύρωση Ρηγίλλης και Β.Σοφίας). Στην επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης, λοιπόν, μια διμοιρία των ΜΑΤ, στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια επετέθη σε διαδηλωτές, οι οποίοι υποχώρησαν προς την κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα, έκαναν χρήση δακρυγόνων. Ένας από τους διαδηλωτές πιάστηκε, του πέρασαν χειροπέδες και κτυπήθηκε. Από τα δακρυγόνα και τα κτυπήματα, έχασε τις αισθήσεις του. Κάτι που οι δύο άνδρες των ΜΑΤ που τον είχαν πιάσει (φώτο 1), το κατάλαβαν αφού τον είχαν σύρει μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, προφανώς για να τον συλλάβουν και να τον μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.


Φωτο antinews
Όταν αντελήφθησαν ότι “κάτι συμβαίνει”, τον ξάπλωσαν στην άσφαλτο, και με εμφανή τα σημάδια του πανικού, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (φώτο 2), ρίχνοντάς του νερό στο πρόσωπο. Αυτός δεν εκινείτο, ενώ απουσίαζαν παντελώς σημάδια ζωής. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, και ευτυχώς εκεί κοντά ήταν δύο νοσοκόμοι, οι οποίοι έσπευσαν και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες (φώτο 2).

Φωτο antinews
Ενδεικτικό της κατάστασης, ήταν ότι οι αστυνομικοί “ματαίωσαν” τη σύλληψη, αφού έσπευσαν με ταχύτητα να του βγάλουν τις χειροπέδες που του είχαν βάλει (φώτο 3), προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Μετά από αρκετά λεπτά, ο τραυματίας άρχισε να δίνει κάποια σημάδια ζωής και έτσι επήλθε σε όλες τις “πτέρυγες”, σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, κάποια ανακούφιση (φώτο 4). Όλοι όσοι ήμασταν εκεί, “τα χρειαστήκαμε”. Οι διοικητές των αστυνομικών δυνάμεων μάλιστα, κατσάδιασαν άσχημα τους επικεφαλής των διμοιριών.


Φωτο antinews
Μένει, βέβαια, να δούμε και την ιατρική γνωμάτευση, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά το πράγμα είχε αίσιο τέλος. Όμως, ήδη έχουμε θρηνήσει νεκρούς σε διαδηλώσεις (έστω και από καρδιακά προβλήματα, σε συνδυασμό με δακρυγόνα), και γενικότερα η Ελλάδα έχει νεκρούς και από την οικονομική κρίση και από αντιπαραθέσεις που σημειώνονται. Η “στραβή” μπορεί να γίνει εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Είναι τέτοια η ένταση και η κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, που, ακόμα και σε ένα γεγονός “ήπιας έντασης”, όλα μπορούν να συμβούν. Και η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ανθρώπους και να εκτρέπεται περαιτέρω η πολιτικο-κοινωνική κατάσταση. Εκτός αυτού, άπαντες μπορούν να φανταστούν τι θα συνέβαινε, εάν ένας αριστεριστής έχανε σήμερα τη ζωή του. Ένας “νέος Γρηγορόπουλος”.

Φωτο antinews

Η ίδια η εικόνα που υπήρχε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με τη συγκέντρωση των Χρυσαγιτών και την αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών, έδειξε ότι τα πράγματα θα κινούντο σε ήπια επίπεδα. Οι Χρυσαγίτες ήταν λίγοι (καμμία σύγκριση με πέρυσι που είχαν συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες), παρ’ ότι είχαν φέρει δεκάδες πούλμαν από την Επαρχία. Οι δε, αναρχικοί και αριστεριστές ήταν επίσης λίγοι, και δεν προκαλούσαν επεισόδια. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα περιστατικό, κάποιου “κουζουλού”, ο οποίος εμφανίστηκε στις παρυφές της συγκέντρωσής τους με στρατιωτική περιβολή και ένα αυτοκόλλητο της ελληνικής σημαίας στο μπουφάν του. Προφανώς, είχε κάνει λάθος την … συγκέντρωση, και άρπαξε μερικές ψιλές. Τότε, μια διμοιρία ΜΑΤ επενέβη για να τον σώσει. Στη συνέχεια, δίχως να έχουν προκληθεί επεισόδια από τους συγκεντρωμένους, τα ΜΑΤ επετέθησαν με εμφανή στόχο να αδειάσουν την πλατεία Συντάγματος, και -το πιθανότερο- για να μην συναντηθούν αργότερα οι αριστεριστές με τους Χρυσαυγίτες.
Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου