ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Ζ. Μακρή καταθέτει στον εισαγγελέα το πόρισμα-καταπέλτη για τα σκάνδαλα στον ΟΚΑΝΑ


Ο εισαγγελέας αναλαμβάνει από σήμερα την υπόθεση με τη σκανδαλώδη διαχείριση στον ΟΚΑΝΑ και τη μαύρη τρύπα πολλών εκατομμυρίων που..
εντοπίστηκε στον Οργανισμό από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ. Η αρμόδια υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, που αποκάλυψε το θέμα, συγκρούστηκε επί πεντάμηνο και τελικά οδήγησε σε παραίτηση την Μένη Μαλλιώρη, επί της θητείας της οποίας προέκυψε το μείζον αυτό πρόβλημα, καταθέτει το σχετικό πόρισμα στη δικαιοσύνη, όπου είχε ήδη προσφύγει προ καιρού με μηνυτήρια αναφορά.

Η κυρία Μακρή θα ζητήσει, επίσης από τον εισαγγελέα την δικαστική διερεύνηση μιας νέας υπόθεσης που αφορά ένα έργο για την «οργάνωση και λειτουργία θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκατάστατων στις φυλακές Κορυδαλλού και Πάτρας για κρατούμενους παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών (υπόδικους-κατάδικους)», προϋπολογισμό 2.202.000 ευρώ.

Η έρευνα των επιθεωρητών έδειξε ότι «ο ΟΚΑΝΑ παραπλάνησε, δια των παραλείψεων του γενικού διευθυντή και της προέδρου του, την ειδική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας ότι υλοποιεί το έργο, (ενώ δεν μπορούσε λόγω της μη έκδοσης της απαιτούμενης ΚΥΑ) και έλαβε μάλιστα και κονδύλια για δαπάνες που είχαν κριθεί επιλέξιμες, ενώ η πράξη δεν λειτουργούσε».

Σημειωτέον ότι για την οικονομική διαχείριση του ΟΚΑΝΑ, με τη μηνυτήρια αναφορά της στον εισαγγελέα η κυρία Μακρή ζητά μεταξύ άλλων τη διερεύνηση και τον έλεγχο της νομιμότητας διάθεσης εκατομμυρίων ευρώ, που με αποφάσεις του υπουργείου Υγείας προορίζονταν αποκλειστικά για τις ανάγκες των Κέντρων Πρόληψης (5,5 εκ ευρώ). Το ποσό αυτό διατέθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες σε σκοπούς που δεν προέβλεπε προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης ζητήθηκε η διερεύνηση των σκοπών, των παραστατικών αλλά και των διαδικασιών που ακολούθησε ο ΟΚΑΝΑ στη διαχείριση των 10,2 εκ ευρώ που έλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΟΙ επιθεωρητές προτείνουν στην έκθεσή τους διενέργεια ειδικού – διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ (πέραν δηλαδή των 10,2 εκ ευρώ) οικονομικής διαχείρισης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. για τα έτη 2011-2012- με ενδελεχή έλεγχο όλων των διαδικασιών ανάληψης υποχρέωσης, προκηρύξεων διαγωνισμών, συμβάσεων, παραδοτέων, αναδόχων για πάσης φύσεως δαπάνες του ΟΚΑΝΑ. 


arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου