ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τα παιδιά του Ανδρέα βγάζουν στο σφυρί τη βίλα Μινέικο

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΤΡΙΚΟ» ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«Πωλητήριο» για 1,8 εκατ. ευρώ έχει μπει στην ιστορική βίλα 320 τ.μ., στην οδό Γύζη, στο Παλαιό Ψυχικό, όπου..
έζησαν ο Γεώργιος Παπανδρέου με τη Σοφία Μινέικο έως το 1967.

Η κλασική μονοκατοικία πωλείται από τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, τη Σοφία, τον Νίκο, τον Αντρίκο και τον Γιώργο – περιήλθε στην ιδιοκτησία τους κατόπιν σκληρής δικαστικής μάχης που ξεκίνησε το 1997 μεταξύ των τριών παιδιών (πλην του Γιώργου) και της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρας Λιάνη.

Τα τρία παιδιά κατέθεσαν αγωγή στην κ. Λιάνη-Παπανδρέου, οδό που ακολούθησε και εκείνη προκειμένου να διεκδικήσει την ιδιοκτησία της μισής βίλας. Η κόντρα αυτή είχε σηματοδοτήσει την αντιπάθεια των τριών παιδιών του Ανδρέα για τη δεύτερη σύζυγο του πατέρα τους.

Σημειώνεται ότι η βίλα είχε πουληθεί στον επιχειρηματία Χαρ. Βλαχούτσικο από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέσω του Ιωάννη Αλεξίου που του είχε δώσει «ειδική πληρεξουσιότητα». Εξ αυτού του λόγου, ο κ. Βλαχούτσικος είχε στραφεί ενάντια στη νονά της Σοφίας Κατσανέβα, της δικηγόρου κας Παπαζαχαρίου, καθώς τότε, ύστερα δηλαδή από 33 χρόνια, είχε εμφανίσει μία από τις δύο διαθήκες της γιαγιάς των παιδιών, της Σοφίας Μινέικο.



Ανδρέας, Μάργκαρετ, τα τέσσερα παιδιά τους, Γιώργος, Σοφία, Νίκος, Αντρίκος και η γιαγιά Σοφία Μινέικο στο σαλόνι του σπιτιού της οδού Γύζη στο Παλαιό Ψυχικό.

Στην αγωγή κατά της κας Παπαζαχαρίου, αναφέρει ότι τον έβλαψε επειδή κατά την πώληση της βίλας είχε στην κατοχή της τη διαθήκη της Μινέικο και την απέκρυψε. Στην ίδια αγωγή τονίζεται ότι ως δικηγόρος είχε υποχρέωση να την εμφανίσει και καθώς δεν το έπραξε, το αποτέλεσμα ήταν η οικογένεια Βλαχούτσικου να αγοράσει ένα ακίνητο που δεν ανήκε στον Α. Παπανδρέου. Ετσι, ο κ. Βλαχούτσικος ευρισκόμενος στο επίκεντρο μιας σφοδρής, «οικογενειακής» κόντρας στράφηκε και εναντίον όλων των υπολοίπων και φυσικά και εναντίον της κυρίας Λιάνη-Παπανδρέου, ζητώντας αποζημίωση εφόσον έχανε το σπίτι.

Τότε, ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει τη μονοκατοικία στο Ψυχικό έναντι 72 εκατ. δραχμών και ζητούσε αποζημίωση περί τα 400 εκατ. Μάλιστα, τα ζητούσε εντόκως, απαιτούσε τους φόρους που πλήρωσε για την αγορά, τα διαφυγόντα κέρδη αφού θα μπορούσε να είχε επενδύσει αλλού τα χρήματά του και τα έξοδα που πλήρωσε για την αγορά σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους, αλλά και εκείνα που θα ξόδευε για δικηγόρους και δικαστήρια. Αργότερα, κατέθεσε μάλιστα και αγωγή για να λάβει πίσω τα χρήματα που είχε ξοδέψει για να ανακαινίσει το σπίτι.



Η βίλα Μινέικο επί της οδού Γύζη 58 θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα ακίνητα του Παλαιού Ψυχικού.

Η διαθήκη που εμφάνισε η κυρία Παπαζαχαρίου ήταν του 1964. Ομως υπήρχε και μεταγενέστερη, δηλαδή του 1968. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τότε, η προγενέστερη διαθήκη ισχυροποιούσε το δικαίωμα των παιδιών να διεκδικήσουν και να πάρουν πίσω το σπίτι του Παλαιού Ψυχικού...
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου