ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Σεβαστείτε την Ελλάδα, αλλιώς άντε και...

Με το να αμφισβητούν (αν το κάνουν δηλαδή) τα ελληνικά στοιχεία απλά δείχνουν ότι παίζουν νέο ύπουλο παιχνίδι στην πλάτη μας...

Η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει τα πάντα στο πλεόνασμα που θα βγάλει η ελληνική οικονομία και το οποίο σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα ξεπεράσει το 1,5 δις ευρώ. Περί το 1 δις ευρώ θα μοιραστεί στους πολίτες, σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, σε ένστολους και άλλες κατηγορίες εργαζόμενων. Θα πάρει μια μικρή ανάσα η Ελλάδα μετά από 5 χρόνια πίκρας και απελπισίας.
Αλλά πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να διορθώσει τις κακές συνήθειες. Μπορεί να νοικοκυρευτεί και μπορεί να επιβιώσει χωρίς δανεικά. Η τρόικα πριν από έξι μήνες προέβλεπε πλεόνασμα… μηδέν. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει πλεόνασμα πάνω από 1,5 δις ευρώ. Γι’ αυτό λοιπόν φίλοι ξένοι, δανειστές και μη… respect. Δείξτε λίγο σεβασμό αλλιώς άντε και...
Τα λέμε όλα αυτά με αφορμή το δημοσίευμα που λέει ότι ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ φέρεται να αμφισβητεί την ελληνική κυβέρνηση τον πρωθυπουργό, τον Στουρνάρα και όλους τους Έλληνες και να μας λέει στα μούτρα ότι «δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013» ενώ σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα τονίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες». Αναφέρει μάλιστα ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».
«Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται.
Με τίτλο «Ωραίοι λογαριασμοί από την Αθήνα» και υπότιτλο «Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικοποιεί την δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά και πάλι ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Ανθεκτικοί αριθμοί θα υπάρχουν μόλις στο τέλος Μαρτίου, μέχρι τότε όλα είναι καθαρές εικασίες», η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, ο οποίος θεωρεί τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με θετικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του 2013 ως υποθετικές. «Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται και αυτή η συγκέντρωση διαρκεί ως το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τότε, όλοι οι άλλοι αριθμοί οι οποίοι ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες», τονίζει. Ο κ. Ραντερμάχερ είπε ότι ένας ετήσιος ισολογισμός μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και για τα τέσσερα τρίμηνα και το τέταρτο τρίμηνο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, διότι στο τέλος του χρόνου είναι πληρωτέοι φόροι και άλλες εποχιακές καταβολές. Αυτός ο ετήσιος ισολογισμός τώρα δεν είναι ακόμη εφικτός, αναφέρει η εφημερίδα. «Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2013», δηλώνει ο επικεφαλής της Eurostat. Η Υπηρεσία του, διευκρινίζει, εργάζεται ανεξάρτητα από πολιτικές ελπίδες. «Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα. Σημειώνουμε τις πολιτικές επιθυμίες. Αυτό είναι όλο», τονίζει.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση στον τρόπο υπολογισμού του πλεονάσματος και θα βγει σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν.
«Ο τρόπος που υπολογίζεται είναι πολύ πιο περιοριστικός από αυτόν της Eurostat. Τα όργανα της ΕΕ θα χαρούν πολύ και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες. Υπολογίζουμε με το σωστό τρόπο και έχει ενημερωθεί και η τρόικα για αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση».
Να φανταστούμε ότι ο κ. Βάλτερ Ραντερμάχερ είναι ένας Γερμανός γραφειοκράτης κι ότι απλά θέλει να κόψει λίγο την αισιοδοξία της Ελλάδας; Ή να σκεφτούμε ότι οι φίλοι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν νέο… χουνέρι στη χώρα μας; Μήπως δηλαδή έχουν αποφασίσει προ πολλού να μας τελειώσουν μια και καλή και δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι επιτυχίες, ούτε οι θυσίες, ούτε τα πλεονάσματα, ούτε τίποτε;
Με το να αμφισβητούν (αν το κάνουν δηλαδή) τα ελληνικά στοιχεία απλά δείχνουν ότι παίζουν νέο ύπουλο παιχνίδι στην πλάτη μας. Και δίνουν μια ακόμη αβάντα στον Τσίπρα. Ας το αποφασίσουν πλέον κι αυτοί κι εμείς. Να γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός να συνεννοούνται οι δανειστές μ’ αυτόν και με τον Διαμαντόπουλο. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου