ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο φόβος της εκλογικής ήττας φυλάει τα «έρμα» στο ΣΥΡΙΖΑ

«Σου έδωσα Καρυπίδη μου δίνεις Βουδούρη» ήταν το μήνυμα Τσίπρα στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να..
οδηγηθούν σε συμβιβασμό οι δύο πλευρές και να σταματήσει ο σάλος και η αναστάτωση που έχει διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ και έχει βγάλει «στα κάγκελα» σχεδόν όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές της Πελοποννήσου κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη και της απόφαση της Κεντρικής επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Αριστερή Πλατφόρμα δεν προτίθεται να θέσει ξανά, τουλάχιστον με πρωτοβουλία της θέμα Βουδούρη στην Πολιτική γραμματεία ή στην Κεντρική επιτροπή, αρκούμενη προς το παρόν στην καταγραφή της διαφωνίας και στο «κέρδισμα» σημαντικού τμήματος των οργανώσεων της Πελοποννήσου καθώς, οι νομαρχιακές επιτροπές Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, η οργάνωση του Ναυπλίου και των Μολάων Λακωνίας, όπως επίσης και αρκετές οργανώσεις νεολαίας της περιοχής τάχθηκαν κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη. «Μίλησαν οι οργανώσεις» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Πλατφόρμας.
Απ’ την άλλη μεριά και παρά τις αντιδράσεις των οργανώσεων της Πελοποννήσου η πλευρά Τσίπρα επέμεινε κάνοντας τρόπον τινά και επίδειξη πυγμής καθώς την ίδια στιγμή που μαινόταν ο αναβρασμός στην Πελοπόννησο η ηγεσία Τσίπρα έστελνε το δικό της μήνυμα μέσω της στήριξης Βουδούρη. Μετά από συνεννόηση μαζί της ο Οδυσσέας Βουδούρης προέβη σε δήλωση με την οποία επέμενε στην υποψηφιότητά του, ενώ και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς, ουσιαστικά ο «αντ’ αυτού» έκανε κοινή εμφάνιση με τον Οδυσσέα Βουδούρη σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του Νίκου Κοτζιά. «Την ευθύνη για τους κεντρικούς δήμους και τις περιφέρειες της χώρας την έχει η Κεντρική επιτροπή» διατείνονται στελέχη που πρόσκεινται στην πλειοψηφία.
Την ίδια ώρα και ο γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Βίτσας διεμήνυε στα στελέχη της μειοψηφίας ότι «η πολιτική που αναζητά μονόπλευρη συνεργασία με την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απορριφθεί, ακριβώς γιατί καθιστά κεντρικό ζητούμενο την επιβεβαίωσή από τις ηγεσίες τους και κάνει την ανάγκη να φύγουν τα μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξάρτημα της θέλησής τους», κατηγορώντας την πλευρά την πλευρά Λαφαζάνη για «θεωρητικά σχήματα» χωρίς πρακτικό αντίκρισμα και δίνοντας απάντηση στα σχόλια των στελεχών της μειοψηφίας μετά τη δήλωση Βουδούρη ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αλλάζει τους προσανατολισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στην αναζήτηση συμμάχων καθώς «αποτελεί προανάκρουσμα ευρύτερων συνεργασιών με μη κατονομαζόμενες πολιτικές δυνάμεις».
Ουσιαστικά οι δύο πλευρές κρατώντας τη διαφωνία τους φαίνεται να οδηγούνται στην ανακωχή κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις μπροστά στο γεγονός οι εσωτερικές έριδες να υπονομεύσουν ολοκληρωτικά το δημοψηφισματικό χαρακτήρα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και να οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις. Κάτω και απ’ το βάρος των δημοσκοπήσεων που δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στο ΣΥΡΙΖΑ καμία απ’ τις δύο πλευρές δε θέλει να χρεωθεί απ’ την άλλη την ευθύνη για μια επερχόμενη ήττα. Στην πραγματικότητα αρκούνται σε ένα κρας τεστ, επιδιώκουν την καταγραφή δυνάμεων στον εσωκομματικό συσχετισμό και μεταθέτουν στο άμεσο μέλλον την επίλυση των διαφορών τους που παραμένουν μεγάλες. Πλέον η μάχη θα δοθεί για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κατάργηση της λίστας και η εκλογή με σταυροδοσία. Ήδη το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αναπροσαρμόζει τους αρχικούς του σχεδιασμούς για το θέμα. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου