ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι απολύονται, ποιοι μπαίνουν σε κινητικότητα στο Δημόσιο

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ..ΑΠΟΓΝΩΣΗΚατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 23 φορέων..
του δημοσίου τομέα, αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους και απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.
Ήδη κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου νόμου υπήρξαν έντονες αντιδράσεις κυρίως για τις καταργήσεις / συγχωνεύσεις φορέων αλλά και για τον νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καταργούνται 23 φορείς  (21 προβλέπονταν στο σχέδιο νόμου που δόθηκε για διαβούλευση στα μέσα Ιανουαρίου) που «δεν κρίνονται πια απαραίτητοι και παράλληλα απομακρύνεται μέρος του προσωπικού τους».
Οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση (απόλυση), ενώ οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας (τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας για μετάταξη – τοποθέτηση σε νέα θέση).
Ποιοι φορείς καταργούνται
Στους φορείς που καταργούνται περιλαμβάνονται το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και η Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας ΑΕ.
Πάντως, αναμένεται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου, μια και πέρα από τις αντιδράσεις συνδικαλιστών και εργαζομένων, υπάρχει προβληματισμός και στο ΠαΣοΚ, όσον αφορά στην κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)…
Στην προηγούμενη εκδοχή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (15-21.1.2014), υπήρχαν 21 φορείς του Δημοσίου που καταργούνται ενώ στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνονται 23. Οι δύο οργανισμοί που προστίθενται είναι ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΟΠΕΒ, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και το Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΝΠΙΔ).
Ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, καταργείται και, όπως ορίζεται στο άρθρο 12, τα βιβλία, η κινητή και ακίνητη περιουσία που περιλαμβάνεται στις κατά τόπους βιβλιοθήκες υπό τον Οργανισμό περιέρχονται αυτοδικαίως στον δήμο όπου βρίσκονται.
Σύμφωνα με το άρθρο 16 του σχεδίου νόμου, οι αρμοδιότητες του Ινστιτούτου Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΝΠΙΔ), το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταφέρονται στο Ελληνικό Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου.
Οι υπόλοιποι φορείς που καταργούνται είναι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου