ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Συμψηφισμός του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που τους οφείλει αυτό

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μια σημαντική απόφαση που μπορεί να δώσει ανάσα στην αγορά...
Προωθεί το συμψηφισμό του ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσουν οι επιχειρήσεις και οι επιτηδευματίες στο Δημόσιο με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας που τους οφείλουν φορείς και οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.
Η διάταξη που θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας στη Βουλή θα προβλέπει πως από την ημερομηνία ψήφισης του νόμου ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία, οι δήμοι και οι περιφέρειες.
Μέχρι σήμερα ο συμψηφισμός αφορά αποκλειστικά οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.
Η αρμόδια υπηρεσία που θα διενεργεί και θα επιβλέπει τη διαδικασία συμψηφισμού μεταξύ επιχειρήσεων και δημόσιων φορέων θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Σε αυτό θα κατατίθενται τα σχετικά παραστατικά που θα βεβαιώνουν τις οφειλές ΦΠΑ, αλλά και οι αιτήσεις συμψηφισμού από ιδιώτες και δημοσίους φορείς.
Ισως είναι μια αρχή για να ξεκινήσει να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και ίσως γίνει και η αρχή προκειμένου να αποφασιστούν κι άλλες τέτοιες ρυθμίσεις τις οποίες ζητά και η αγορά. Όπως για παράδειγμα την εκχώρηση στο δημόσιο σπιτιών έναντι χρεών, αλλά σπίτια που θα αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες να δώσουν.
Με τον τρόπο αυτό ευελπιστούν στην κυβέρνηση ότι αφενός θα μειωθούν σημαντικά τα χρέη από το δημόσιο προς του ιδιώτες και το αντίστροφο κι αφετέρου θα μειωθεί η φοροδιαφυγή. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου