ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ για τον θάνατο της 17χρονης Στέλλας. Την πότισαν πάνω από μισό μπουκάλι ουίσκι για να τη βιάσουν

Περισσότερο από μισό μπουκάλι είχαν δώσει να πιει στην άτυχη 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη οι δύο νεαροί φίλοι της (17χρονος και 23χρονος), με τους οποίους..
διασκέδαζε την μοιραία νύχτα της Ανάστασης του 2011 και οι οποίοι είναι είναι σήμερα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου φέρνει στο "φως" νέα στοιχεία για τον θάνατο της Στέλλας από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ στο Ρέθυμνο.
Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί αφού πρώτα διασκέδασαν σε μπαρ με την ανήλικη, καταναλώνοντας μεγάλη
ποσότητα αλκόολ, στη συνέχεια φαίνεται να την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, όπου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησαν να ασελγήσουν εις βάρος της.
Οι δύο νεαροί φέρεται να της έδωσαν μέσα σε μισή ώρα, πάνω από μισό μπουκάλι ουίσκι και όταν εκείνη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν $εξουαλικά.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τώρα τους δύο νεαρούς είναι αυτές της θανατηφόρας έκθεσης και του βιασμού, ενώ μαζί τους κατηγορούνται και δύο γιατροί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Σύμφωνα με την "Espresso", καθοριστικό ρόλο στη λάθος διάγνωση των γιατρών έπαιξε η "εγκληματική συμπεριφορά των δύο νεαρών κατηγορουμένων, διότι απέκρυψαν από τον ιατρό που παρέλαβε την ανήλικη ότι η τελευταία είχε καταναλώσει υπερβολική δόση αλκοόλ εντός ελάχιστων λεπτών και έπειτα από πολυήμερη αυστηρή νηστεία και του παρουσίασαν το περιστατικό ως ένα σύνηθες συμβάν μέθης, ύστερα από μικρή κατανάλωση οινοπνεύματος, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης της ανήλικης σε νυχτερινά κλαμπ του Ρεθύμνου".
Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη η ειδικευμένη γιατρός του νοσοκομείου Ρεθύμνου που εκείνη τη νύχτα εφημέρευε στην Παθολογική Κλινική καθώς δεν ειδοποιήθηκε ποτέ από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς για να πάει στα Επείγοντα και να εξετάσει την άτυχη 16χρονη.
Όπως σημειώνουν οι δικαστές, παρά το γεγονός ότι οι νεαροί έβλεπαν ότι η κατάσταση της Στέλλας δεν βελτιωνόταν, εξακολουθούσαν επί ώρες να αποκρύπτουν την αλήθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ δεν ειδοποίησαν καν τους γονείς της.
Όσον αφορά στις ποινικές ευθύνες που βαραίνουν τους γιατρούς, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επισημαίνει ότι "στο κορίτσι χορηγήθηκε αρχικά ορός γλυκόζης, χωρίς να ελεγχθούν τα επίπεδα στον οργανισμό του, η οποία προκάλεσε μεταβολική οξέωση, κατάσταση που προϋπήρχε λόγω της αιθανόλης που επιβάρυνε την καρδιακή λειτουργία και το εγκεφαλικό οίδημα".
Ικανοποιημένοι οι γονείς
Την ικανοποίησή τους για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη εκφράζουν οι χαροκαμένοι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή φώναζαν για τις ευθύνες και όχι μόνο των αγοριών, αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι αδιαφόρησαν για το περιστατικό της κόρης τους και με τις παραλείψεις τους φέρεται να συνετέλεσαν στο θάνατό της

aniwthoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου