ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Διαγράφονται 180.000 αιώνιοι φοιτητές!



Την πόρτα της εξόδου ανοίγουν τα Πανεπιστήμια για τους περίπου 180.000 “αιώνιους φοιτητές” που διαγράφονται οριστικά το Σεπτέμβριο από τα μητρώα...


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τους περίπου 180.000 που… εμπίπτουν στην κατηγορία της διαγραφής, βάσει της διάταξης του νόμου-πλαισίου που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, περίπου 70.000 υπολογίζεται ότι αφορούν σπουδαστές των ΤΕΙ.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι φοιτητές δεν καταφέρουν να πάρουν πτυχίο στην εξεταστική Φεβρουαρίου και Μαρτίου, αλλά και στην εξεταστική του Ιουνίου -για ορισμένα Ιδρύματα- λήγει για εκείνους η “περίοδος χάριτος”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τα
ελληνικά Πανεπιστήμια, από τους 347.304 φοιτητές το σχολικό έτος 2010-2011, οι 168.478 ήταν εντός των κανονικών ετών σπουδών της σχολής τους, ενώ οι 178.826 είχαν ξεπεράσει τον ελάχιστο χρόνο σπουδών, και οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται πλέον “αιώνιοι”, καθώς έχουν ξεπεράσει και τη διετή παράταση που δίνεται.
Στην έρευνά της, η Στατιστική Αρχή, διαπίστωσε ότι τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους.
Συγκεκριμένα, από τους 178.826 που καταγράφονται, οι περισσότεροι είναι άντρες (98.887), ενώ οι φοιτήτριες που δεν είχαν τελειώσει το 2010-11 με τις εξετάσεις όλων των μαθημάτων τους με την ολοκλήρωση του χρόνου σπουδών που προβλέπεται από τον νόμο αριθμούσαν τις 79.939.
Στοιχεία από τα πανεπιστήμια όλης της χώρας δείχνουν ότι οι τέσσερις στους δέκα φοιτητές καθυστερούν σημαντικά ή έχουν εγκαταλείψει οριστικά τις σπουδές τους, ενώ μόλις ο ένας στους δέκα καταφέρνει να αποκτήσει εγκαίρως το πτυχίο του.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι φοιτητές εισάγονται από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 και μετά θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα:
- για 12 εξάμηνα αν πρόκειται για σχολές με διάρκεια σπουδών τα 4 έτη.
- για 4 εξάμηνα αν η σχολή τους έχει διάρκεια σπουδών τα 10 εξάμηνα όπως συμβαίνει με τη γεωπονία και πολυτεχνικά τμήματα.
- για τμήματα με μεγαλύτερη διάρκεια σπουδών, όπως η Ιατρική, το μέγιστο χρονικό διάστημα για τη διατήρηση της φοιτητικής ιδιότητας είναι τα 16 εξάμηνα.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου