ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Τσίπρας άρχισε τα παπανδρεϊκά του 1981



Από το «17 εκλογές – 18 σοσιαλισμός» στο «25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε»

Η κατάργηση του μνημονίου για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν την έλευση του σοσιαλισμού επί Αντρέα Παπανδρέου. Θα θυμούνται οι παλιότεροι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ το 1981 στις
«17 εκλογές, 18 σοσιαλισμός». Για το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση του σοσιαλισμού ήταν υπόθεση μιας μέρας. Τελικά οι βάσεις (που θα έφευγαν) έμειναν, απ’ τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» πήγαμε στα προγράμματα σταθερότητας και λιτότητας του 1985 (έργο τόσο του Αντρέα όσο και του Σημίτη) στα πραξικοπήματα εντός της ΓΣΕΕ με την καθαίρεση της εκλεγμένης διοίκησης, τις διαγραφές στελεχών της ΠΑΣΚΕ που έβαλαν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι της κόμματός τους και της κυβέρνησής τους εκείνη την περίοδο κλπ κλπ. Τελικά ο πασοκικός σοσιαλισμός αποδείχτηκε σκέτη απάτη.
Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά;
Απλούστατα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας σε μια αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική ενόψει των ευρωεκλογών έριξε το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε». Μας θύμισε λίγο τα παπαντρεϊκά του 1981, τότε που κατά το ΠΑΣΟΚ ο σοσιαλισμός είχε γίνει υπόθεση μιας μέρας και μιας ψήφου.
Το καταγράφουμε γιατί ανάλογα με τα πρότυπα του καθενός, τέτοια και η αξιοπιστία του. Σε σημείο δε που θυμόμαστε κάτι τέτοιες ώρες που μιλάμε για αξιοπιστία και ένα άλλο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ του 1981 εκείνο το «Λαός ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» το οποίο τελικά έγινε πραγματικότητα το 2011 στην κυβέρνηση Παπαδήμου, απλά δεν ήταν ο λαός, αλλά το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη…
Κατά τ’ άλλα τα διλήμματα των ευρωεκλογών κατά των Αλέξη Τσίπρα είναι τέσσερα και είναι:
Πρώτο: «Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά, Αριστερά».
Δεύτερο: «Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;»
Τρίτο:«Πρέπει η κάλπη της 25ης Μαΐου να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την Ν.Δ., και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων».
Τέταρτο: «Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι; Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σουλτς, που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ, που στηρίζεται από τη Μέρκελ και τον Σαμαρά. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν θα την αποφύγουν την απάντηση. Όσο κι αν αποφεύγουν τον διάλογο».

Antinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου