ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Καστοριά: Μέχρι τον Γράμμο έχουν εξαπλωθεί τα μινκ που είχαν απελευθερώσει άγνωστοι πριν από 4 χρόνια από εκτροφεία στην Σιάτιστα

Μέχρι τον Γράμμο έχουν εξαπλωθεί τα μινκ που είχαν απελευθερώσει άγνωστοι πριν από 4 χρόνια από εκτροφεία
Σε αποσταθεροποίηση της ισορροπίας του λιμναίου οικοσυστήματος Καστοριάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έχει οδηγήσει η απελευθέρωση πάνω από 50.000 γουνοφόρων μινκ,..
τον Αύγουστο του 2010, από μονάδες εκτροφής στο Χιλιόδεντρο και τη Σιάτιστα.
Άγνωστοι, τότε, είχαν ανοίξει τα κλουβιά και είχαν αφήσει τα ζώα να «πλημμυρίσουν» τον κάμπο της Καστοριάς, με αποτέλεσμα τη διατάραξη του οικοσυστήματος αφού πρόκειται για ξενικό είδος.
Πολλά ζώα βέβαια είχαν συλλεχθεί, άλλα είχαν πέσει θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ωστόσο κάποια κατάφεραν να διαφύγουν και, όπως φαίνεται, να εγκατασταθούν και να αναπαραχθούν στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ξενικό είδος.
«Μιλάμε για ένα σαρκοφάγο θηλαστικό που προτιμάει τις υδάτινες περιοχές και τρώει από λαγούς και κουνέλια μέχρι πουλιά που κάνουν τις φωλιές τους στα καλάμια της λίμνης Καστοριάς» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιχθυολόγος και διευθύντρια του Ενυδρείου Καστοριάς, Αννα Λάτσιου, με αφορμή την αυριανή της ομιλία, για την εγκατάσταση του μινκ, σε εκδήλωση στο πάρκο «ΤΗΘΥΣ», στους Ν.Πόρους Πιερίας.
Όπως εξήγησε η κ.Λ άτσιου, το μινκ έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να τρέφεται αφού σκοτώνει περισσότερα ζώα απ΄ ό,τι χρειάζεται για να τραφεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα πνίγει και τα αφήνει ή τα πάει στη φωλιά του».

ΦΩΤΟ των Κώστα Καπουργά & Χρήστου Τόσκου - Μέλη της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριά
Επιπλέον, το μινκ έχει σχετικά εύκολη αναπαραγωγή με αποτέλεσμα να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου διαχείρισης, με τη σύνταξη μελέτης περιορισμού του είδους...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου