ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας


Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με στόχο να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, να τον κάνει να το αγαπήσει, να το γνωρίσει και να μάθει για τις λειτουργίες του. Να ανακαλύψει τη μεγάλη αξία του για την ανθρώπινη ζωή αλλά και την ανάγκη προστασίας του.
Ένα σημαντικό αγαθό της φύσης, με πολύπλευρη προσφορά για την ίδια μας τη ζωή, έχει ανάγκη από ευαισθητοποιημένους πολίτες όλο το χρόνο και όχι από απλούς παρατηρητές, ιδιαίτερα σήμερα με τις τεράστιες περιβαλλοντικές και κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται καθημερινά.
Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν καταπράσινο τόπο με πλούσια και μοναδική ποικιλία δασών, τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, τον πιο παρθένο φυσικό παράδεισο της χώρας μας.
Οφείλουμε αυτό το σημαντικό δώρο που απλόχερα μας χάρισε η φύση να το σεβαστούμε και να το προστατέψουμε, ώστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα ανέπαφο και καθαρό περιβάλλον.
Τα Δάση αποτελούν εθνική κληρονομιά και η προστασία τους μας αφορά όλους. Η σημερινή ημέρα, αναγνωρίζοντας το ζωτικό ρόλο των δασών, ας αποτελέσει και ημέρα έντονου προβληματισμού, ουσιαστικών αποφάσεων και ενεργειών, για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο αύριο για τα δάση, ώστε οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν έναν ακόμη πιο όμορφο και φιλικό πλανήτη.


Γραφείο Δημάρχου Γρεβενών
Δημοσθένη Κουπτσίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου