ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Γαλλία: Προβάδισμα της κεντροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές


Προβάδισμα του Εθνικού Μετώπου σε πολλούς δήμους


Η πρώην υπουργός της κεντροδεξιάς Ναταλί Κοσιουκό-Μοριζέ κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Παρίσι..
έναντι της υποψηφίας των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό, για την οποία το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί σημαντική αποτυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία δύο εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο CSA, η Ναταλί Κοσιουκό-Μοριζέ, η άλλοτε εκπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, κατέλαβε το 35,8% των ψήφων. Σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών Ipsos-Steria το ποσοστό της Κοσιουκό-Μοριζέ κυμαίνεται από 34,8% ως 33,6%.
Στο μεταξύ ο υποψήφιος του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν, Στιβ Μπριουά κατέλαβε την πρώτη θέση με πάνω από το 50,3% των ψήφων στην πόλη Ενάν-Μπομόν και φέρεται να κερδίζει από τον πρώτο γύρο, ενώ οι υποψήφιοι του κόμματος αυτού προηγούνται στις πόλεις Μπεζιέ, Αβινιόν και Περπινιάν.
Οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ οδεύουν να χάσουν σε πόλεις όπως η Ρενς, η Σεντ Ετιέν, η Αμιένη και το Πο.
Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στον πρώτο γύρο, με το 60% των ψηφοφόρων να προσέρχονται στις κάλπες, από 66,5% το 2008.
Το κόμμα της Λεπέν γενικά κατέγραψε σημαντική επιτυχία, παρότι το FN συμμετείχε σε συγκριτικά περιορισμένο αριθμό δήμων στις εκλογές.
Σύμφωνα με μια έρευνα της BVA για την εφημερίδα Le Parisien Aujourd’hui κατέλαβε το 7% στις πόλεις με τουλάχιστον 3500 κατοίκους (από 0,9% το 2008).
Η δεξιά συνολικά κατέλαβε το 48% των ψήφων και η αριστερά περιορίστηκε στο 43%, σύμφωνα με την έρευνα αυτή.
Το κόμμα Ένωση για Ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) έκανε λόγο για μια «μεγάλη νίκη».
Για «μια εξαιρετική σοδειά για το FN» έκανε λόγο η επικεφαλής του Μαρίν Λεπέν.
Οι Σοσιαλιστές αντέδρασαν έντονα στην αύξηση του ποσοστού του Εθνικού Μετώπου. «Η θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι πολύ σαφής: θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε κάθε υποψήφιο του FN να κερδίσει έναν δήμο», ανέφερε η Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Ο ηγέτης του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ στο μεταξύ κάλεσε όσους ψήφισαν το FN να «μεταφέρουν την ψήφο τους» στους υποψηφίους του δικού του κόμματος στον δεύτερο γύρο.
Ο Κοπέ προέβλεψε μια ακόμη πιο «μεγάλη νίκη» για το UMP στον δεύτερο γύρο, σε μια ένδειξη ότι τα σκάνδαλα που πλήττουν το κόμμα του και τον πρώην πρόεδρο Σαρκοζί δεν είχαν τελικά την επίπτωση που πολλοί ανέμεναν.
ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου