ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Πώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγονται σε μια κουταλιά πετρέλαιο



Μόλις την περασμένη Κυριακή στην Καθημερινή ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε για τον ενεργειακό πλούτο της χώρας: «Η Ευρώπη γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ο ισχυρός ενεργειακός εταίρος του 2020...
Γνωρίζουν οι υπόλοιποι εταίροι ότι η χώρα μας δεσπόζει στη ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη ενεργειακή ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, που ξεκινά από το Ισραήλ, περνά από την Κύπρο και περιλαμβάνει το Αιγαίο, το Λιβυκό, το Ιόνιο».
Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκβαση της διαπραγμάτευσης συναρτάται με την ισχυρή γεωπολιτική και ενεργειακή δυναμική της χώρας. Στη μεγάλη διαπραγμάτευση προσερχόμαστε με όπλο το μέλλον. Η ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα εξίσου όσο η Ελλάδα χρειάζεται την ευρωζώνη. Διεκδικούμε τα αυτονόητα επειδή είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με πολύ περισσότερα στον σχεδιασμό για την Ευρώπη του 2020 και του 2030».
Με απλά λόγια μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί στη διαπραγμάτευσή της με τους δανειστές με βάση τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Τον οποίο αναγνωρίζει και φυσικά θα εκμεταλλευτεί.
Τι έκανε δηλαδή ο κ. Τσίπρας; Αποδέχθηκε ότι υπάρχει ένας τεράστιος ενεργειακός πλούτος που πρέπει να βγει στο φως. Το αυτονόητο χωρίς υποσχέσεις και άλλα ψεύτικα παιχνίδια.
Λίγες μέρες μετά ο πρωθυπουργός πάει στο ΥΠΕΚΑ και με βάση όσα στοιχεία του δίνουν οι επιστήμονες από τις γεωλογικές μετρήσεις, στο ελληνικό υπέδαφος μπορεί να κρύβονται 150 δις ευρώ τα οποία σταδιακά μπορεί η Ελλάδα να πάρει. Αυτά είπε ο κ. Σαμαράς χωρίς να δώσει ελπίδες αλλά με μόνο σκοπό να δώσει μια προοπτική. Ότι κάτι καλό μπορεί να βγει με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του ελληνικού υπεδάφους. Ακόμη κι αν είναι πρόωρο να βγαίνουν νούμερα, σίγουρα δεν είναι κακό να δίνεις ελπίδες στηριγμένες σε επιστημονικές μετρήσεις.
Σαμαράς και Τσίπρας δηλαδή συμφώνησαν σε ένα πράγμα, αυτό του ενεργειακού πλούτου κι ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακός παίκτης της περιοχής.
Δείτε τώρα πως αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του κ. Τσίπρα, και η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακοινώσεις του Αντ. Σαμαρά.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λέει: «Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εγκλωβισμένη στις αρπάγες του μνημονίου και παγιδευμένη στις άφρονες πολιτικές επιλογές της, προσπαθεί να στήσει ξανά νέο αδιέξοδο “success story”. Μόλις παραδόθηκαν τα δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες, που έγιναν στο Ιόνιο και Νοτίως της Κρήτης, προσπαθεί να σερβίρει ξαναζεσταμένες τις εκτιμήσεις και δια στόματος πρωθυπουργού να δηλώνει ότι υπάρχουν «Ενδείξεις για έσοδα 150 δις. από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε πολλές περιοχές της χώρας μας».
Η δε Αυγή γράφει σε άρθρο της: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η άρχουσα τάξη της χώρας κατασκευάζει χιμαιρικές Μεγάλες Ιδέες για να καλύψει τις ευθύνες της σχετικά με την καταστροφή και να πουλήσει ελπίδες στους πολίτες. Προχθές ο πρωθυπουργός προεξόφλησε έσοδα 150 δισ. ευρώ από το πετρέλαιο που θα βρεθεί σε ελληνικό χώρο, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών. Θα έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί τουλάχιστον το σύνολο των πολιτικών κομμάτων τα συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω στα οποία ο πρωθυπουργός έσπευσε να οικοδομήσει το νέο πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο. Για την Ιστορία, θυμίζουμε ότι πανομοιότυπη δήλωση για κέρδη 150 δισ. ευρώ είχε προτρέξει να κάνει ο υπ. Περιβάλλοντος πριν γίνουν οι σεισμικές έρευνες. Η αλήθεια είναι ότι οι σεισμικές έρευνες αφορούν πιθανότητες να βρεθούν ενεργειακά αποθέματα - κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Είναι τόσο αόριστες, ώστε είναι αυθαίρετη κάθε εκτίμηση για τα κοιτάσματα και τα προσδοκώμενα κέρδη».
Τελικά μπορούν να συνεννοηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ τι πρέπει να λέει ο αρχηγός τους και τι οι ίδιοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Διαβάζει ο Τσίπρας την Αυγή; Ασχολείται με τις ανακοινώσεις του κόμματός του; Διότι δε μπορεί από τη μια να μιλά για ισχυρό ενεργειακά εταίρο και από την άλλη η Αυγή να μιλά για μεγάλες χίμαιρες;
Απλά, ακόμη κι αυτό το θέμα είναι ενδεικτικό της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πνίγονται σε μια… κουταλιά πετρέλαιο. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου