ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Διγλωσσία του Τσίπρα για την Ουκρανία



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ),..
διεκδικώντας μάλιστα και την προεδρία της Κομισιόν. Το γεγονός των ημερών είναι αναμφισβήτητα η κατάσταση στην Ουκρανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετηθεί επίσημα με ανακοίνωση τόσο της Πολιτικής Γραμματείας του όσο και του αρμόδιου τμήματος για την εξωτερική πολιτική. Το ΚΕΑ μόλις χτες Καθαρά Δευτέρα έβγαλε μια δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα.
Με βάση τις επίσημες αυτές ανακοινώσεις αν θα έπρεπε να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας τότε:
Ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση της κρίσης στην Ουκρανία καλεί την ΕΕ και την Ουάσινγκτον να σεβαστούν τον ουκρανικό λαό και να μην παίζουν παιχνίδια γεωπολιτικής επιρροής. Τις καταγγέλλει μάλιστα και ως «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» που λεηλατούν την Ουκρανία, στρέφεται ενάντια στο ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ και καταγγέλλει επιπρόσθετα και τα «αδηφάγα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα» της Δύσης.
Ως επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΚΕΑ για τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, μάλλον ρίχνει τις ευθύνες στη Ρωσία όπως μπορεί να συνάγει κάποιος απ’ τη φράση «κάθε πράξη επιθετικότητας ή ενθάρρυνσης μιας στρατιωτικής διαμάχης θα αποσταθεροποιούσε ολόκληρη την περιοχή» ενώ πουθενά δεν κατονομάζει ως ιμπεριαλιστική δύναμη την ΕΕ ή τις ΗΠΑ. Αρκείται μόνο στο να ζητήσει «να παραμείνει εκτός της διαδικασίας το ΝΑΤΟ» και καλεί να υπάρξει διάλογος ΕΕ και Ρωσίας. Και φυσικά χωρίς να θέτει τίποτα για την κυβέρνηση του Κιέβου της οποίας ο πρόεδρος χαιρετάει ναζιστικά, ζητάει γενικώς και αορίστως να ακολουθηθεί ο δημοκρατικός ομαλός δρόμος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την ΕΕ αλλά και τις ΗΠΑ για ανοχή ή και στήριξη των νεοναζιστικών και νεοφασιστικών, ακροδεξιών δυνάμεων στην Ουκρανία που τώρα βρίσκονται και στην προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου και καταγγέλλει ακόμη ως αντιδημοκρατική εκτροπή τις διώξεις που ασκούνται κατά του ΚΚ Ουκρανίας. Και ως απαύγασμα όλων αυτών στρέφεται και κατά της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ευάγγελου Βενιζέλου ως ΥΠΕΞ ζητώντας η Αθήνα να μην αναγνωρίσει την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου.
Ως πρόεδρος του ΚΕΑ «καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και τις επιθέσεις των φασιστών και των ακροδεξιών εξτρεμιστών εναντίον των μελών και των γραφείων του» και καλεί τις Ουκρανικές αρχές (!!!) τις οποίες ζητάει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναγνωριστούν γιατί συμμετέχουν θαυμαστές των SS και του Χίτλερ, ωστόσο αυτές τις αρχές ως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας τις καλεί «να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη δικαιοσύνη»!
Θα μπορούσαμε να πούμε αν δεν επρόκειτο για ένα ζήτημα που αφορά την παγκόσμια ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας ότι προφανώς λόγω και του καρναβαλικών ημερών συνηθίζονται οι μεταμφιέσεις. Αλλά σε τέτοια ζητήματα διγλωσσία δε χωράει. Απλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλό να απαντήσει με ποιον Αλέξη Τσίπρα συμφωνεί στο ζήτημα της Ουκρανίας; Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ή με τον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΚΕΑ για τις ευρωεκλογές. 

Kάλχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου