ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μέχρι και τα θύματα της γρίπης εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε τους νεκρούς δε σέβεται αυτό το κόμμα. Ούτε και το γεγονός ότι η γρίπη συνεχίζει να σκοτώνει ανθρώπους δεν κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπεται που
εκμεταλλεύεται την κατάσταση για μικροκομματικούς λόγους.
Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει πάνω από 110 άνθρωποι από την εποχική γρίπη η οποία έχει μεταλλαχθεί, διάφορα στελέχη της έχουν γίνει πιο ισχυρά ενώ η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων στην Ελλάδα κάνουν τους ιούς πιο ανθεκτικούς.
Φέτος στην Ελλάδα οι περισσότεροι νεκροί από τη γρίπη ήταν ηλικιωμένοι ή άτομα που άλλες σοβαρές ασθένειες που δεν άντεξαν και τις επιπλοκές της γρίπης. Επίσης, μεγάλο μέρος των θυμάτων ήταν ταυτόχρονα και «ευαίσθητοι» σε ασθένειες και μη εμβολιασμένοι. Παρά το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί και παρ’ ότι οι εκκλήσεις ήταν συνεχείς από την πολιτεία ενώ δεν υπάρχει κόστος για τα εμβόλια, οι περισσότεροι Έλληνες που θα έπρεπε να προστατευτούν δεν τον έκαναν.
Τώρα που θερίζει η ασθένεια πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν για εμβόλιο αλλά δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουν αφού χρειάζονται 3 εβδομάδες προκειμένου να θεωρηθούν προστατευμένοι.
Κι όμως, παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις και επιτίθεται στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την εμμέσως «δολοφόνο». Τι θέλουν άραγε στην Κουμουνδούρου και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν; Μήπως θα μπορούσαν να μας πουν πώς να πείσεις τον πληθυσμό που έχει ανάγκη τα εμβόλια να πάει να τα κάνει;
Μήπως να μας πει πόσες χιλιάδες παρτίδες εμβολίων να αγοράσουμε προκειμένου να κάνουμε ευτυχισμένες τις πολυεθνικές των φαρμάκων; Μήπως έχουν παρέλθει οι εποχές που κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια από τις παραγγελίες εμβολίων;
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβετε ότι δεν σταματούν πουθενά οι άνθρωποι προκειμένου να γίνουν αρεστοί:
Ο πολύ μεγάλος, συγκριτικά με τον πληθυσμό της χώρας, αριθμός θανάτων συνανθρώπων μας από γρίπη, αναδεικνύει και αντανακλά τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την απουσία εμβολιαστικής πολιτικής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Η εποχιακή επιδημία γρίπης φέτος, βρήκε τη χώρα χωρίς δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μετά το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ με τον νόμο για το ΠΕΔΥ, χωρίς οργανωμένη εμβολιαστική πολιτική, με ανεπαρκή ενημέρωση, αλλά και έλλειψη εμβολίων, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει:
«Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η ανεπαρκής πρόληψη, η αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, η καθυστερημένη έναρξη αντιικής αγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο, οδήγησαν σε τραγικό απολογισμό θανάτων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στην υγεία και η απορρύθμιση των δημόσιων δομών, κάνουν ακόμα πιο εμφανή και αναγκαία την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής. Η ανάγκη ενός αναβαθμισμένου και ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη, με οικογενειακούς γιατρούς και ευχερή πρόσβαση για όλους στους ειδικούς γιατρούς και το νοσοκομείο, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα που βρίσκεται στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής που υλοποιεί ο κ Γεωργιάδης και η μνημονιακή συγκυβέρνηση». 

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου