ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο – Διαγράφτηκε από την ΚΟ της ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο
Πρόταση δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά Στουρνάρα – Την απέρριψε το προεδρείο της Βουλής – «Κεραυνοί» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου για το «όχι» στο άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου..

Λίγο μετά τις 23:30 ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. Στη συνέχεια άρχισε η ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων καθώς έγινε δεκτό καταρχήν και κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο.
Ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου 152 ναι, 135 όχι και ένας παρών, στο άρθρο 2 151 ναι, 136 όχι και ένας παρών, το άρθρο 3 και η τροπολογία 1322 ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, όπως και στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο.
Παρών στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου ψήφισε ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
Με δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά προς το προεδρείο της Βουλής ο κ. Κακλαμάνης διαγράφτηκε απην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Δήλωση Νικήτα Κακλαμάνη
«Δεν υποκύπτω σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλω στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων, για να ωφεληθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Δεν νομοθετώ με εντολή της τρόικας.
Το άρθρο 1 είναι δόλιο, γιατί συνδυάζει την αποκατάσταση κάποιων αδικιών (πλεόνασμα) με την καταστροφή της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Το άρθρο 1 πλήττει την καρδιά της ιδεολογίας της παράταξής μας, όπως την καθόρισε, το 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτή την παράταξη και τις αρχές της δεν μπορεί να τις διαγράψει ο κ. Σαμαράς»
Καταψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου το οποίο αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σημειώνεται ότι «παρών» στο ίδιο άρθρο ψήφισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:
«H K.O. του ΠαΣοΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠαΣοΚ.
Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.
Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ δεν έθεσε  ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.
Οι υποκρισίες και τα  προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό»...
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου