ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στην κρεμάλα Χριστιανός επειδή βλασφήμησε τον Μωάμεθ

Δικαστήριο της Λαχόρης καταδίκασε σε θάνατο δι” απαγχονισμού έναν χριστιανό που κρίθηκε ένοχος για βλασφημία ο οποίος είχε κατηγορηθεί από έναν μουσουλμάνο.. ότι προσέβαλε τονπροφήτη Μωάμεθ. Ο δικαστής Γούλαμ Μουρτάζα Τσόντρι έκρινε ένοχο τον Σαουάν Μασίχ και του επέβαλε την εσχάτη των ποινών. Όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση, πριν από έναν χρόνο, προκλήθηκαν ταραχές στις οποίες μουσουλμάνοι διαδηλωτές πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια χριστιανών στη Λαχόρη. «Σήμερα (ο δικαστής) ανακοίνωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο Σαουάν πρέπει να απαγχονιστεί», είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ναμίμ Σακίρ. Ο Μασίχ σκοπεύει να υποβάλει έφεση.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας ενώ άλλοι 20 εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον ίδιο λόγο. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει εκτελεστεί κανείς απ” όσους έχουν καταδικαστεί για βλασφημία.

Οι θρησκευτικές μειονότητες τονίζουν ότι δέχονται απειλές ότι τα μέλη τους θα κατηγορηθούν για βλασφημία. Η νομοθεσία δεν απαιτεί να παρουσιαστούν αποδείξεις στο δικαστήριο και δεν προβλέπεται καμία τιμωρία για όσους προβάλουν ψευδείς ισχυρισμούς. Συχνά μάλιστα οι δικαστές διστάζουν να ακούσουν τις μαρτυρικές καταθέσεις φοβούμενοι ότι η προβολή των «αποδείξεων» θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί βλασφημία. Ακτιβιστές που μάχονται για την αλλαγή του νόμου τονίζουν εξάλλου ότι συχνά γίνονται ψευδείς καταγγελίες από ανθρώπους που θέλουν να αρπάξουν την περιουσία των κατηγορουμένων.

Πολύ συχνά οι κατηγορούμενοι δεν καταφέρνουν καν να φτάσουν μέχρι το δικαστήριο. Από το 1990 τουλάχιστον 52 άνθρωποι λιντσαρίστηκαν από αγριεμένα πλήθη, σύμφωνα με μια έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Μελετών Ασφαλείας που εδρεύει στο Ισλαμαμπάντ. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, δικαστές δέχτηκαν επίθεση επειδή αθώωσαν ανθρώπους που κατηγορούνταν για βλασφημία.

lougantina.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου