ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το τέλος της κρίσης πλησιάζει

Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά και είναι απαισιόδοξος. Ωστόσο, βλέπει πλέον φως στο τούνελ. Βλέπει όραμα και ελπίδα...

Όλες οι ενδείξεις για την ελληνική οικονομία δείχνουν ότι το τέλος της κρίσης πλησιάζει. Μακροοικονομικοί και μικροοικονομικοί δείκτες επιβεβαιώνουν ότι η χώρα επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης αλλά και ότι η Ελλάδα είναι πλέον ικανή να βγει στις αγορές και να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δανεισμού με λογικά επιτόκια.
1. Η έκδοση ομολόγου της Πειραιώς που μάζεψε 3 δισ. προσφορές ενώ ζητούσε 500 εκατ. ευρώ είναι στοιχείο της καλής εικόνας που εμφανίζει η οικονομία γενικότερα και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών.
2. Χθες το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές με έκδοση ομολόγου για έσοδα 2 δισ. ευρώ.
3. Όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης είχαν αναφορές στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με την τρόικα και μάλιστα δεν τσιγκουνεύτηκαν καθόλου τα καλά λόγια προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.
4. Σημαντικές επιχειρήσεις από το εξωτερικό σε πρόσφατα report τους λένε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, γεγονός που θα φέρει χρήμα στη χώρα και θα ανοίξει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
5. Η Eurobank σε εβδομαδιαίο δελτίο της αναφέρει ότι το πρώτο τρίμηνο η ύφεση θα είναι 0,8% και θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο του έτους.
6. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών περιορίστηκε το Φεβρουάριο στα 68 δισ. ευρώ από 70,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Πιο αναλυτικά η ρευστότητα που παρείχε η ΕΚΤ μειώθηκε στα 59,4 δισ. ευρώ από 60,7 δισ. ευρώ, ενώ μέσω του μηχανισμού ELA οι τράπεζες δανείστηκαν 8,6 δισ. ευρώ από 10,1 δισ. ευρώ αντιστοίχως.
7. Για πρώτη φορά η χώρα έπειτα από πολλά χρόνια έχει πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο δεν είναι «λογιστικό» όπως επέμεναν κάποιες άθλιες Κασσάνδρες αφού θα μοιραστεί στους πολίτες, θα δουν δηλαδή κάποια λεφτά έστω και λίγα σε σχέση με τις θυσίες τους.
8 Για πρώτη φορά οι δανειστές μας όχι μόνο έκαναν πίσω σε όλους τους παραλογισμούς τους, αλλά και δέχθηκαν τις ελληνικές θέσεις και «κόκκινες γραμμές».
Πολλές φορές λέμε ότι οι αριθμοί ευημερούν όταν οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. Και πράγματι έτσι είναι. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά και είναι απαισιόδοξος. Ωστόσο, πλέον βλέπει φωςστο τούνελ. Βλέπει ελπίδα και όραμα. Βλέπει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Κρατήθηκε όρθια, δεν κατέρρευσε και τώρα κάνει βήματα προόδου. Κι αν πρέπει να πιστέψουμε κάτι είναι αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς. Ότι το 2020 θα έχει καλυφθεί όλο αυτό το χάος που προκλήθηκε την εποχή των μνημονίων.
Όλα τα παραπάνω είναι δείγματα ότι η τρόικα μας τελειώνει και πάει στον αγύριστο. Κίνδυνοι υπάρχουν πάντα και κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Αλλά όσοι δεν πιστεύουν στην πρόοδο της χώρας είναι μικρόψυχοι και κακοπροαίρετοι. Για να μην πούμε ότι είναι ανθέλληνες καθώς θέλουν την Ελλάδα υπόδουλη, γονατισμένη και παράκλητη. 

Antinews.gr

1 σχόλιο:

  1. σε αλλη χωρα ζεις φιλε μου σιγουρα. γνωρίζεις καθόλου τι φόρο θα πληρώσουν φετος ελεύθεροι επαγγελματίες συνταξιούχοι και μισθωτοί; γνωριζεις τι θα πει εκτακτη εισφορα αλληλεγγύης, τελος επιτηδεύματος ενφια ετηδε και αλλα χαρατσα που πάρθηκαν ως έκτακτα μετρά και ξαφνικά εγιναν τακτικά και πάγια; γνωρίζεις πόσο είναι ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα; γνωρίζεις που εχει σκαρφαλώσει η ανεργία. Μπορώ να σου θεσω 100 ερωτηματα φορολογικής κ κοινωνικής πολίτικης που μάλλον δεν θα γνωρίζεις τίποτα γιατί τις έννοιες αυτές θα τις ακούς για πρώτη φορά. Το νόμισμα φιλέ μου εχει δυο όψεις. Μην μας κάνεις μαθήματα περι ανθελληνισμού και υποδούλωσης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή