ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ: Τουρτουρίζουν οι Έλληνες


Ένας στους 4 Έλληνες ζει σε σπίτι χωρίς επαρκή θέρμανση, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και 1 στα 3 νοικοκυριά ήταν χωρίς δροσιά το καλοκαίρι...


Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας για τις συνθήκες στέγασης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της μελέτης για τα εισοδήματα και τις συνθήκες διαβίωσης που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ, κυρίως σε ότι αφορά την θέρμανση των νοικοκυριών τους χειμερινούς μήνες και την δροσά το καλόκαίρι.

Από τις απαντήσεις των υπεύθυνων των νοικοκυριών που πήραν μέρος στην έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχή, προκύπτουν ορισμένες βασικές διαπιστώσεις για το σύνολο του πληθυσμού που αφορούν το 2012. Μεταξύ των πλέον αρνητικών, ξεχωρίζουν τα συμπεράσματα που δείχνουν ότι:

-το 26,8% του πληθυσμού (από 17,2% το 200), διαβιούσε σε κατοικία που ήταν ανεπαρκώς ζεστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το ποσοστό ανήλθε σε 36,2% για τον φτωχό πληθυσμό.

-το 34,9% του πληθυσμού (από 31,2% το 2007), διαβιούσε σε κατοικία που δεν ήταν επαρκώς δροσερή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ποσοστό ανήλθε σε 49,4% γα τον φτωχό πληθυσμό.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα:

-19,5% του συνολικού πληθυσμού το 2012 άλλαξε κατοικία κατά την προηγούμενη πενταετία για λόγους που σχετίζονταν με το σπίτι.

-2,3% των νοικοκυριών το 2012 θα αναγκαζόταν να αλλάξει κατοικία, ενώ 11,5% προγραμμάτιζε να αλλάξει κατοικία εντός του επομένου εξαμήνου

-15,6% αντιμετώπιζε στενότητα χώρου στην κατοικία του

-1,8% διαβιούσε σε κατοικία με μη επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση

-2,4% διαβιούσε σε κατοικία με μη επαρκή υδραυλική εγκατάσταση


planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου