ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μέρες Επανάστασης στα Γρεβενά - (Γράφει αναγνώστης για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Γρεβενών)

Κεφάλαιο 1ο - (Γράφει ο Τυρταίος)
Από καιρό παρακολουθούσαμε τις διάφορες κινήσεις τους. Φυσιολογικές θα έλεγε κανείς. Κάποιοι πικραμένοι κομματαρχηγοί παλιάς κοπής είχαν ξεκινήσει ήδη τον κλεφτοπόλεμο..
Φίλοι του αποκαθηλωμένου μεγάλου βεζίρη οι περισσότεροι, μουρμούριζαν ήδη πριν απ' τις εκλογές του 2010. Κοντά σ' αυτούς και κάποιοι παραδοσιακοί αντίπαλοι, καθώς και κάποιοι άλλοι, των οποίων τα κίνητρα μάλλον ξεκινούν από θαμμένα συμπλέγματα (αφού δεν έχουν καμιά φανερή αιτία).

Αυτά τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν και μερικοί ακόμη. Αδίκως αδικημένοι λένε οι περισσότεροι, χωρίς να 'χουν βάλει όμως στη ζυγαριά το τι κέρδισαν τον καιρό της ευμένειας. Ολοι τους μάλλον αχάριστοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Από κοντά κι οι κολλητοί των εκκολαπτόμενων αστέρων. Και παραδίπλα κάποιοι πραματευτάδες, με κουβαρίστρες και βελονάκια που είχαν μάθει χρόνια τώρα, να είναι οι προνομιακοί προμηθευτές κάθε αυλής κι αυλίτσας.

Κι από πίσω να ακολουθεί κι ο τέως, ασθμαίνων μη χάσει κανένα δευτερόλεπτο κοιμώμενος και δεν προλάβει να πει τη γνώμη του. Αδικημένος κι αυτός. Γιατί άραγε; Δεν τον "κάλυψαν" λένε. Μα κρύβεται αρκούδα πίσω από πετραδάκι μεγάλε. Εδώ δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα ο άλλος εξ' αιτίας των εικονικών και των μεταξωτών βρακιών, φαντάσου να τα «φορούσε» κιόλας τι θα πάθαινε. Κρεμάλα στον πλάτανο της πλατείας τον περίμενε.

Ολοι τούτοι λοιπόν, άλλος λίγο άλλος πολύ γαύγιζαν κι έσκουζαν. Στην αρχή κρυφά στα συναμεταξύ τους μαζώματα. Μετά βγάζαν την προσωπική τους χολή και παραέξω. Ετσι εγώ, έτσι η γυναίκα μου, έτσι ο άντρας μου, έτσι ο αδερφός μου. Κι όταν ρωτούσες, μα τι έπαθε αυτός, μάθαινες ότι όχι μόνο δεν είχε πάθει τίποτα, αλλά θα 'πρεπε να κρύβεται κιόλας απ' όσα χρωστάει. Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι. Στα εννιά καλά, αν και το δέκατο δεν είναι μπορετό, σε βρίζουν.

Μπροστάρης κι οδηγός της επανάστασης τάχθηκε ο παλιός καπετάνιος του Αγίου. Με οχτώ χρόνια δράσης σε καλές εποχές, δεν τα βρήκε προφανώς όπως ήθελε στην τελευταία του περιπέτεια. Ποιος προετοιμάζεται, ποιος διαβάζει, ποιος τοποθετείται μπροστά σε κάμερες. Αι στην ευχή πια. Που είναι οι μέρες του Μεγάρου; Ετσι ξαναθυμήθηκε το καπετανάτο του και ξεκίνησε πρώτος τις βόλτες του στα ψηλά βουνά με τα λάια αρνιά. Βρήκε μάζεψε πέντ' έξι, άρχισε να δουλεύει κι απ' τα εργαλεία του, κι έβγαλε μανιφέστο για τον αγώνα του. Υποψήφιος Δήμαρχος ολκής και περιωπής.

Να όμως που δεν μπορούσε να καλύψει όλο το φάσμα των αντιφρονούντων. Τόσα χρόνια πολιτικών θέσεων και αντιθέσεων δεν σε κάνουν αποδεκτό μόνο και μόνο επειδή αντιπαλεύεις τον εχθρό μου. Ετσι μας προέκυψε κι άλλος Υποψήφιος. 

Παλιός Καπετάνιος κι αυτός, οχτώ ολόκληρα χρόνια στα χώματα του Θόδωρου. Ξέρετε του ήρωα των Γρεβενών. Τώρα αν πουλάκι του λάλησε, αν παλιοί μικροί οπλαρχηγοί κι αρματωλοί του λάλησαν, άγνωστο. Δήμαρχος κι αυτός. Ολκής και περιωπής επίσης.

Απ' τη μια ο Πετρόμπεης λοιπόν, απ' την άλλη ο Παπαφλέσσας, με 10 ο ένας με 15 ο άλλος, πώς να κάνεις πόλεμο και να 'χεις ελπίδες με τα λιανοντούφεκα.  Αρκούν δυό παρεούλες με αναφορά στους αδικημένους να κάνουν τη διαφορά; Όχι βέβαια. Κι εκεί που αναρωτιόμασταν ποιος θα είναι αυτός που θα φέρει κάτι καινούργιο κι άφθαρτο σ' αυτή την εκλογική μάχη, νάτο το μεγάλο σχέδιο της "Εταιρίας".

Ένα σχέδιο βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές του Σκουφά και του Τσακάλωφ. Ξεπρόβαλε η ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗ κι απέκτησε ονοματεπώνυμο: Γεώργιος Δασταμάνης, Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δακή, με χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας και επί 2 ολόκληρες τετραετίες νομαρχιακός σύμβουλος. Αυτός είναι λοιπόν ο άφθαρτος και άσπιλος αρχηγός, στον οποίο έσπευσαν οι δυο άλλοι δήμαρχοι να υποβάλλουν την νομιμοφροσύνη τους και να καταθέσουν την πίστη και τα όπλα τους. 

Δυστυχώς γι' αυτούς ο δόλος είναι πολύ χοντρός για να τον καταπιούμε, όλοι οι Γρεβενιώτες. Κι αν το άφθαρτο του ενός συναρτάται από μηδενικό έργο και δράσεις, οι υπόλοιποι παρακοιμώμενοι και υποστηρικτές (ευτυχώς όχι όλοι),   έχουν όχι απλώς ιστορία, αλλά "προϊστορία" τέτοια στα κοινά, που αρκεί η αναφορά των ονομάτων τους και μόνο, να ξαναδώσει την εκλογή στον Δημοσθένη Κουπτσίδη. 

Κι αυτή τη φορά δεν θα λυπηθεί κανένας για το δικό τους Δραγατσάνι του Μαΐου.

24-5-2014
Τυρταίος

18 σχόλια:

  1. εργα εργα εργα.... οχι λογια και λασπες απο τους ανυπαρκτους πουθεναδες και ψευτες... ο κοσμος βλεπει και κρινει πλεον. ντενυ μαζι συνεχιζουμε κ.ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. dimarxo exoume to diko mas nteny .... mazi sinexizoume ..... Ν.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ... ΝΤΕΝΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ Θ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΦΡΟΥΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ? ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!! ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ Χ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρυρταίε ή Αετέ* , έχεις απόλυτο δίκιο.

    Αποκαλύφθηκε η διαπλοκή. Έτσι εξηγούνται οι όποιες… διαρροές του αγαπητού κατά τ’ άλλα Γιώργου Δασταμάνη προς συγκεκριμένο μέσο.

    Σίγουρα ήταν κάτι που το δρομολογούσαν μήνες τώρα. Άρα δεν τους έφταιγε κανένας Κοψαχείλης που στο κάτω κάτω μετέφερε το αυτονόητο: Θα πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία για να ανακοινωθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, χωρίς ωστόσο να απορρίπτει την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Δασταμάνη.

    Ξαφνικά όμως, όλοι αντιληφθήκαν ότι ο μοναδικός εχθρός του τόπου είναι ο Δημοσθένης Κουπτσίδης που όπως και να το κάνουμε, η μακροχρόνια ενασχόληση με τα κοινά δημιουργεί και αντιπάθειες αφού (σύμφωνα με την κα Άντζελα Δημητρίου) κανείς δεν είναι «άσφαλτος», αλλά δεν έκανε και κανένα έγκλημα. Οι εποχές όπου (ως Νομάρχης) μπορούσε να ικανοποιεί πολλές υποσχέσεις , κυρίως οικονομικές προς συλλόγους (και όχι μόνο) πέρασαν ανεπιστρεπτί.

    Τι γίνετε όμως τώρα; Μαζεύτηκαν όλοι αυτοί που συχνά έχουν μπει στο «μάτι» των ελέγχων από την νυν διοίκηση του Δήμου και είπαν μια μέρα: «Θα τον ρίξουμε».

    Πως θα γίνει αυτό; Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον για τον Δήμο και μόλις συγκεντρώσουμε ικανό αριθμό φίλων, προσκείμενων σε εμάς, μετά θα τους πούμε : «Πάμε όλοι τώρα με τον Γιώργο Δασταμάνη» αφού από μόνοι μας δεν θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε ψηφοδέλτια… Μετά θα πούμε ότι ο Κουπτσίδης έχει σχέσεις με την τάδε και την δείνα…

    Λες κι ο κόσμος είναι πρόβατο και δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται πίσω από την πλάτη του.

    Μπορούν τώρα να πείσουν (τον πιο απονήρευτο) ότι ότι κάνουν είναι μόνο για το καλό του τόπου; Σε ποιόν θα πουν ότι ο Κουπτσίδης δεν είναι ικανός και πως μόνο αυτοί έχουν προτάσεις για το μέλλον του Δήμου;
    Μπορούν να πείσουν (εκτός από τον εαυτό τους) ότι έχουν αγνές και αναπτυξιακές βλέψεις;

    Σίγουρα ΟΧΙ. Ο κόσμος κατάλαβε πλέον πως όλα γινόταν για την… ταμπακέρα. Όλοι θέλουν να γίνουν Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη. Μια θέση που δικαιωματικά και (σίγουρα) χωρίς (πολλά) μελανά σημεία κατέχει ο Ντένης.

    Να δείτε τώρα που θα εκτεθούν (στις εκλογές) το μόνο που θα πετύχουν είναι να φανατίσουν μόνο μερικούς ακόμα «Μουτζαχεντιν κατά του Κουπτσίδη» και τίποτα περισσότερο.

    Θα μπορούσαμε και σ’ αυτές τις εκλογές να πάμε μονιασμένοι με μοναδικό σκοπό το καλό των Γρεβενών αλλά δυστυχώς κάποιοι ήδη έχουν πυροδοτήσει το κλίμα…

    Ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν είναι πρόβατο…

    «Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

    «Το "καλή αντάμωση στα γουναράδικα" δεν ήταν προτροπή για εμφύλιο, αλλά φράση αυταπάρνησης μετά την αποκήρυξη του Αρη από το ΚΚΕ. Ανιστόρητοι...»

    *Δεν γνωρίζω εάν είσαι ο Αετός, αλλά με αυτά που γράφεις είσαι σίγουρα Αετός.

    Μήπως θα πρέπει ο κ.Κουπτσίδης να βγάζει δημόσια συμβάσεις- αναθέσεις έργων που ποτέ δεν έγιναν και πήγαιναν σε συγκεκριμένο εργολάβο; Η δικαιοσύνη θα αργήσει να βγάλει το πόρισμα…

    Φόρις Στρεκανόμι της οικογενείας Ενστρέ Κασέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντού διαπλοκή. Παντού βλέπετε εχθρούς. Έλεος. Τόσα χρονια δεν εγινε τπτ βρεεεεε. Ξυπνάτεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε λαμογια απο οπου και αν ειστε ο κοσμοσ πιναει και εσεισ ασχολιστε με τον κοπτσιδη και τον δασταμανη και την νταγκα,θα σασ παρουμε τα κεφαλια βρομοσκυλα του κερατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπάω πλάκα με τον τυπάκο που έστειλε τα πρώτα σχόλια ανά λίγα λεπτά και υπογράφει (και καλά) ως " κ.ο", "Ν.Τ.", "Θ.Δ" και "Χ.Τ." ενώ είναι φυσικά ο ίδιος !!!! Είναι τόσο μπούφος μάλιστα που ενώ άλλαξε τον τρόπο γραφής, δε καταλαβαίνει ότι δημοσιεύεται και ο χρόνος αποστολής του σχολίου !!! Σε ταίζουνε καλά μάλλον ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΕΕΕΕ 9.16..ΑΚΟΥ ΜΠΟΥΦΟΣ ....ΠΟΙΟ ΧΑΛΑΡΑ..ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό θα ήταν από ΟΛΟΥΣ να τηρηθεί επίπεδο σοβαρότητας και ευθύνης. Ποιος είναι ο καθένας ,τι αντιπροσωπεύει πως λειτουργεί λίγο πολύ είναι γνωστό σε όλους. ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντένη γερά για άλλη μια φορά..... μαζί συνεχίζουμε. είσαι απλός, κοντά μας πάντα. κανε ενα face tou face και αποστόμοσε τους, κλείσε στόματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NTENH ΓΕΡΑ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Μ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ...... ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ κ.τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!! ΝΕΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ .. ΄΄ΟΙ ΑΥΘΕΡΕΤΟΙ΄΄....ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΡΟΜΟΙ ...ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ.. ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κύριε Κουπτσίδη απλέ άνθρωπε της κοινωνίας, είσαι και θα παραμείνεις Δήμαρχος. μαζί συνεχίζουμε π.θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΑΜΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΤΕΝΥ..μτ θζ ξλ φτ ..ΠΕ..ΛΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΥΣΤΥΧΩΣ..<< ΟΙ ΑΥΘΕΡΕΤΟΙ >> ...ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ...ΠΑΝ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΜΑΣ.. ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΕ..κ.ο-- Ν.Τ-- Χ.Τ--ΚΑΣΕ...και τα ΠΕΛΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή