ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Όταν ο Τέλλογλου του Ποταμιού πρότεινε μια "δημοκρατική δικτατορία"

Είναι Τετάρτη, 28 Απριλίου του 2010, λίγες ώρες προτού ο Γ. Παπανδρέου μας κάνει την έκπληξη με σκληρά μέτρα λιτότητας και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου γράφει..
ένα άρθρο στο protagon του Σταύρου Θεοδωράκη. Εκεί, ο δημοσιογράφος που είναι και από τους 30 που στηρίζουν το Ποτάμι, λέει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ακολουθούσαν τις επόμενες ώρες. Και προτείνει:
Να κάνουμε εκλογές; Δεν είμαστε αυτόχειρες. Άρα τι μένει; Μια κυβέρνηση σαν εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πω πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν «εκτός» ή να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(...). Στο Βέλγιο πριν μερικά χρόνια μια τέτοια κυβέρνηση συνασπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ένα διάστημα
Δηλαδή ο υποστηρικτής του Ποταμιού μας πρότεινε τότε να καταργήσουμε το Σύνταγμα κατά πώς θα βολεύει μια κυβέρνηση και να επιβληθεί μια ας την πούμε «δημοκρατική δικτατορία» που θα κυβερνήσει. Το μόνο που δε μας είπε ο κ. Τέλλογλου είναι ποια θα ήταν η δική του θέση. Θα ήταν ας πούμε ο… Μανιαδάκης της κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης;
Το γράφουμε αυτό για να δείτε πώς ο κ. Θεοδωράκης και οι υποστηρικτές του σκέφτονται να πολιτευτούν. Ποια είναι η άποψή τους για τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Διότι αν σε κάθε δύσκολη στιγμή κάναμε το Σύνταγμα λάστιχο τότε δεν θα είμαστε η Ελλάδα αλλά η Τουρκία του Ερντογάν, αυτή η κεκαλυμμένη δικτατορία.
Να τους χαίρεται το Ποτάμι τους υποστηρικτές του. 

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου