ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Προκήρυξη-πρόκληση για "τα δικά μας παιδιά" από το ΤΥΠΕΤ


Διαγωνισμό προσλήψεων με τον απαράδεκτο, πελατειακό όρο να έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο παιδιά εργαζομένων ή συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας προκήρυξε το Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της (ΤΥΠΕΤ).


Ειδικότερα, η πρόσφατη προκήρυξη του Ταμείου των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας -που είναι αυτοδιοικούμενο- αφορούσε στην πρόσληψη 19 υπαλλήλων και περιελάμβανε τον εξής όρο:

"Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην ΕΤΕ, το ΤΥΠΕΤ και τους συλλόγους ΕΤΕ και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης".

Αρχικά, οι υπεύθυνοι του ΤΥΠΕΤ είχαν αρνηθεί να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, αλλά όταν το θέμα -το οποίο έφερε στο φως το protothema.gr- πήρε διαστάσεις, ανακοίνωσαν ότι ο διαγωνισμός αποσύρεται δεδομένου -όπως αναφέρουν- ότι "έχουν προκηρυχθεί εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου", το οποίο και "θα επανεξετάσει το όλο θέμα".

Αυτή την πρακτική στις προσλήψεις καταδίκασε και η διοίκηση της ΕΤΕ, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι "η Εθνική Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή, ευθύνη ή δυνατότητα παρέμβασης έχει για αποφάσεις που λαμβάνει το ΤΥΠΕΤ, ακόμα και όταν οι αποφάσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με αντίστοιχες πολιτικές που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα".

Το ΤΥΠΕΤ είναι ΝΠΙΔ και κατά το νόμο έχει τη δυνατότητα να κανει τις προσλήψεις όπως αυτο αποφασίζει, ωστόσο η ενέργειά του εγείρει ένα μεγάλο θέμα ηθικής τάξης, στην Ελλάδα του 1,4 εκατομμυρίου ανέργων.

megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου